Αποκαλυπτικός Σούντγκρεν: Γιατί εκτέλεσε ο Μήτρογλου το πέναλτι με Ολυμπιακό - Γιατί ξύρισε το μούσι

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποκάλυψε γιατί εκτέλεσε ο Μήτρογλου το πέναλτι στο ματς με τον Ολυμπιακό και γιατί ο ίδιος ξύρισε το μούσι του...

Αποκαλυπτικός Σούντγκρεν: Γιατί εκτέλεσε ο Μήτρογλου το πέναλτι με Ολυμπιακό - Γιατί ξύρισε το μούσι

Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν, μιλώντας στο Yellow Radio 101,7, αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα από την παρουσία του στον Άρη και τη ζωή στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σούντγρεν

Για το ότι ήταν σχεδόν εκτός ομάδας και πλέον είναι βασικός: «Ήταν δύσκολο που ήμουν εκτός. Είναι πολύ διαφορετικά. Πέρσι ήμουν εκτός και έπρεπε να αποδείξω σε όλους ότι είμαι δυνατός πνευματικά, ότι έχουν λάθος και με σκληρή δουλειά πως είμαι εδώ».

Για το ότι απείχε από την προετοιμασία σε μεγάλο βαθμό: «Πρέπει να είσαι επαγγελματίας. Προπονούμουν μόνος μου, έδινα το 100% ακόμα και μόνος μου για να είμαι πάντα σε φόρμα και σε καλή κατάσταση. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου παρουσιαστεί μια ευκαιρία.

Για το τι του είπε ο Μάντζιος: «Μου είπε πως ξέρει τι άνθρωπος είμαι, ποια είναι τα δυνατά και αδύναμα σημεία μου και πως με πιστεύει. Του είπα άσε με να σου δείξω τι μπορώ να κάνω στις προπονήσεις. Μου έδωσε την ευκαιρία και ήταν στο χέρι μου να το αποδείξω».

Για το πώς διαχειρίστηκε την περσινή σεζόν: «Ήταν δύσκολες στιγμές. Δεν ξέρω πραγματικά τι έγινε, δε θέλω να μιλήσω για τον προηγούμενο προπονητή, το αφήνω πίσω μου. Πρέπει να είσαι δυνατός, μαθαίνεις πολλά, αυτό έκανα εγώ φεύγοντας μακριά από τη χώρα μου. Με ένα-δύο άσχημα παιχνίδια μπορεί να μείνεις εκτός. Πρέπει να στέκεσαι στα πόδια σου διαρκώς. Παλεύουμε στην προπόνηση όλοι μαζί και αυτό είναι το καλό στην ομάδα, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός».

Για το ότι παίζει και ως αριστερός μπακ: «Για να είμαι ειλικρινής, βολεύει καμιά φορά να παίζεις στα αριστερά γιατί μπορείς να σουτάρεις πιο εύκολα με το καλό σου πόδι (σ.σ δεξί). Ίσως πρέπει να το κάνω πιο συχνά στην επίθεση. Και ο Σάκιτς το κάνει, δεν είναι τόσο δύσκολο. Ίσως στην άμυνα είναι πιο δύσκολο γιατί είσαι αντίθετα».

Για το αν ήθελε να εκτελέσει το πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό: «Κανονικά τα εκτελώ τα πέναλτι, είμαι εύστοχος και νόμιζα πως θα το κάνω. Έλειπε ο Γκάμα και ο Ματέο, ένιωσα πως μπορώ να το πάρω. Ήταν και ο Μήτρογλου που είναι μεγάλος παίκτης και χρειαζόταν αυτοπεποίθηση και έτσι το εκτέλεσε εκείνος».

Για τον στόχο του Άρη: «Θέλουμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται, έχουμε πολύ καλή ομάδα, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Έχουμε μια καλή ευκαιρία να περάσουμε τον Ολυμπιακό, και ο κόσμος θέλει πολύ το Κύπελλο, στοχεύουμε σε αυτό».

Για το αν σκέφτεται να παραμείνει πέρα από το καλοκαίρι του 2022: «Δεν βλέπω ποτέ τόσο μακριά. Αν θέλει νέο συμβόλαιο ο Άρης θα το συζητήσουμε. Κοιτάω κάθε μέρα ξεχωριστά. Δεν έχει κάποιο νόημα να μιλάμε για αυτό τώρα».

Για τον Ουλφ Έρικσον που έπαιξε στον Άρη: «Όταν υπέγραψα έμαθα για αυτόν, αλλά δεν του έχω μιλήσει. Αν έχει παίξει ένας Σουηδός καλά εδώ, τότε και ο κόσμος είναι θετικά προδιατεθειμένος για τους επόμενους».

Για το ότι… ξύρισε το μούσι του: «Παίζω με τους φίλους μου ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ήταν ένα στοίχημα με τους φίλους μου, έχασα και ξυρίστηκα. Τώρα όμως θα το μακρύνω ξανά και ελπίζω να δείχνω ξανά πιο… επικίνδυνος. Αν θέλει ο κόσμος όμως να μείνω… έτσι, θα το κάνω».

Για τον κόσμο του Άρη: «Μας λείπει πάρα πολύ ο κόσμος. Είναι βαρετά χωρίς τους φιλάθλους. Το θετικό ως παίκτης είναι πως μπορείς να ακούς τα πάντα τώρα στο γήπεδο, συμπαίκτες, προπονητές. Η ατμόσφαιρα στο Κλεάνθης Βικελίδης είναι εκπληκτική. Τώρα που τα πάμε καλά, μας λείπει περισσότερο ο κόσμος».

Για το ποιος είναι ο καλύτερός του φίλος στον Άρη: «Είμαι στο ίδιο δωμάτιο με τον Ροζ στις αποστολές. Είμαστε πολύ καλά με τον Ντουάρτε, τον Σάσα και τον Σάκιτς. Μιλάω και ισπανικά οπότε μου είναι εύκολο να μιλάω με τους περισσότερους. Αν πρέπει να διαλέξω έναν θα πω Σάκιτς ή Ροζ».

Για το αν μπερδεύει πλέον τους Σάκιτς και Σάσα λόγω του χρώματος των μαλλιών τους: «Θέλουν να… μου μοιάσουν, γι’ αυτό τα έκαναν σαν εμένα!».

Για το πόσο τον έχει επηρεάσει ο πατέρας του ποδοσφαιρικά: «Δεν με πίεσε πολύ. Με άφησε να κάνω αυτό που θέλω. Ήθελε να είμαι ο εαυτός μου, δεν το συζητούσαμε πολύ και μετά τα παιχνίδια. Αλλά όταν ήμουν πιο μικρός, κατάλαβα πως πρέπει να είσαι επαγγελματίας για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο του στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Δύσκολη ερώτηση, θα πω τον Αριγίμπι του Παναιτωλικού γιατί είναι πολύ δυνατός επιθετικά».

Για το αν είχε γνωρίσει κάποιον Έλληνα από την περιοχή που έπαιζε στη Σουηδία: «Είχα γνωρίσει ναι. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες εκεί. Είχα παίξει επίσης και στην ομάδα Ακρόπολις. Υπήρχαν και αρκετοί φίλοι του Άρη, όπως και ένας φίλος του Ηρακλή».

Για το στυλ παιχνιδιού του Άρη και αν θα υπάρχουν περισσότερες σέντρες λόγω Μήτρογλου: «Όσο περισσότερες μπαλιές πάρει στην περιοχή τόσο περισσότερες πιθανότητες να σκοράρει. Δεν ξέρω ακόμα… αν είναι δεξιοπόδαρος ή αριστερός. Το κάνει το ίδιο καλά και με τα δύο πόδια. Είναι πολύ μεγάλος παίκτης».

Για το αν θα εκτελεί φάουλ: «Πιθανότατα όχι. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στα φάουλ, όπως ο Ματίγια. Ίσως είμαι ο έκτος στη σχετική λίστα. Αν λείπουν όλοι αυτοί, ίσως εκτελέσω και εγώ»!

Για το αγαπημένο του φαγητό: «Μου αρέσει πολύ ο γύρος. Έχετε όμως μόνο τζατζίκι στις… σος».

Για τον καιρό και πώς προσαρμόστηκε: «Έχω συνηθίσει στον καλό καιρό. Έμενα στην Ισπανία ένα εξάμηνο. Απολαμβάνω την παραμονή μου εδώ. Μισώ το κρύο, προτιμώ τη ζέστη και το καλοκαίρι».

Για τα μηνύματα στήριξης του κόσμου: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξη και θα τα δώσω όλα για να βοηθάω την ομάδα. Μόνο Άρης!».