Παναιτωλικός- Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε βαθιά… ανάσα! (highlights)

Ο Παναιτωλικός έπαιξε με αυτοθυσία στην άμυνα και επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού, που έχασε τεράστια ευκαιρία να φτάσει ΑΕΚ και Άρη στη βαθμολογία

Παναιτωλικός- Παναθηναϊκός 1-0: Πήρε βαθιά… ανάσα! (highlights)

Πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθειά του να παραμείνει στην κατηγορία πήρε ο Παναιτωλικός που επικράτησε με σκορ 1-0 του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο.

Οι «πράσινοι» για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες γνώρισαν την ήττα στην Αιτωλοακαρνανία και προβληματίζουν με την αδυναμία τους να σκοράρουν.

Μάλιστα έχασαν την τεράστια ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις απώλειες της ΑΕΚ και του Άρη.

Ο Παναιτωλικός προηγήθηκε πολύ νωρίς, μόλις στο 6’ με τον Εντιγκά και στη συνέχεια έκλεισε τους διαδρόμους προς το τέρμα του περιμένοντας την αντίδραση του Παναθηναϊκού.

Μαουρίσιο και Ενγκμπακοτό ήταν οι πιο δραστήριοι για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνέχιζε, παρότι έχανε από το 6’ να παίζει με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών του, να διστάζει να «ανεβάσει» τους στόπερ του και να μην δοκιμάζει πίεση στην πρώτη ζώνη του αντιπάλου του.

Αυτό ασφαλώς ήταν… δώρο για τους γηπεδούχους, που έχοντας δώσει χώρο στους «πράσινους» προσπαθούσαν να… χτυπήσουν στην κόντρα με τους Ντάλσιο και Αριγίμπι.

Χαρακτηριστικό της επιθετικής λειτουργίας του Παναθηναϊκού είναι ότι στο πρώτο μέρος δεν είχε σχεδόν ούτε μια τελική!

Οι «πράσινοι» ήταν πιο κινητικοί με τον Αϊτόρ να μπαίνει στη θέση του Καμπετσή και έβαλαν κάτω τη μπάλα και ανέβασαν την απόδοσή τους.

Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι δεν κρατούσαν τη μπάλα στο κέντρο και πίεσαν ασφυκτικά την περιοχή του Μελίσσα, ο οποίος όμως ήταν σε καλή βραδιά και αποσόβησε πολλούς κινδύνους!

Στο 73’ ο Μπόλονι απέσυρε τον Βιγιαφάνιες που είχε… στρώσει τον Παναθηναϊκός το κέντρο και πέρασε τον Μακέντα βγάζοντας έναν οργανωτή από το κέντρο του, ενώ στη συνέχεια έπαιξε με τρεις επιθετικούς και τέσσερα χαφ!

Την ίδια ώρα ο Δέλλας «οχύρωσε» περισσότερο την άμυνά του με τρίτο στόπερ με τον Παναιτωλικό να φτάνει ηρωικά στην επικράτηση με το τελικό 1-0.

Μικρογραφία

Παναιτωλικός- Παναθηναϊκός: 1-0

Γήπεδο: Παναιτωλικού

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Σκόρερ: Εντιγκά (6’)

Κίτρινες: Εντιγκά (56’), Bέργος (91’)- Βιγιαφάνιες (35’)

Κόκκινη: -

Συνθέσεις:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ(Τραϊανός Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα, Βάντερσον, Τσότσαλιτς, Μεντίνα, Εντιγκά (77’ Τζανακάκης), Ταχάρ (65’ Τσιγγάρας), Αριγίμπι (84’ Αρσούρα), Νίτας, Ντάλσιο (84’ Κωνσταντόπουλος ), Καρέλης (77’ Βέργος )

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καραγιάννης (83’Αθανασακόπουλος), Μολό (80’ Τζαβίδας), Μαουρίσιο, Νιάς, Βιγιαφάνιες (73’ Μακέντα ), Ιωαννίδης, Καμπετσής (46’ Αϊτόρ), Ενγκμπακοτό (83’ Χατζηγιοβάνης)