Ολυμπιακός: Δεν χάθηκε ο κόσμος με το 1-1, το θέμα είναι η Αϊντχόφεν

Ο Ολυμπιακός δεν νίκησε τον Άρη για το πρωτάθλημα, αλλά δεν έπαθε ζημιά. Όλη η ιστορία είναι να τελειώσει η δουλειά την Πέμπτη με την Αϊντχόφεν.

Ολυμπιακός: Δεν χάθηκε ο κόσμος με το 1-1, το θέμα είναι η Αϊντχόφεν

Εδώ και πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό αυτό που εύχονταν ήταν μία καλή κλήρωση τον Φεβρουάριο και παράλληλα να έχουν και μία σημαντική διαφορά ασφαλείας στο πρωτάθλημα. Αυτό έχει συμβεί φέτος. Η ομάδα του Πειραιά έχει σε απόσταση τους διώκτες της και το σημαντικότερο είναι ότι έχει αποδείξει πως όταν έχει ανάγκη να τους νικήσει μπορεί να το κάνει.

Ο Ολυμπιακός απέτυχε να επιστρέψει στις νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μετά την ήττα στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό ήρθε το 1-1 με τον Άρη στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ένα αποτέλεσμα που ήρθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά το 4-2 επί της Αϊντχόφεν και λίγα πριν τη ρεβάνς στην Ολλανδία.

Εντελώς ψυχρά ο Ολυμπιακός δεν έπαθε καμία ζημιά από το 1-1 με τον Άρη. Μικρό το κακό, αφού ο δεύτερος ΠΑΟΚ είναι πίσω 12 βαθμούς. Το ότι δεν πήραν τη νίκη οι "ερυθρόλευκοι" σε αυτό το ματς ίσως και να έχει ελάχιστη σημασία. Και η αλήθεια είναι ότι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται αυτό το ματς απ' όλο τον οργανισμό.

Κακά τα ψέματα, αλλά η ομάδα του Πειραιά προέρχονταν από μία υπερπροσπάθεια την Πέμπτη που σπατάλησε δυνάμεις και έδωσε τα πάντα και σε πνευματικό επίπεδο. Με τον Άρη είδε τον Βρουσάι να βγαίνει έξω, κι ας ελπίσουμε να μην είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός του. Μερικά λεπτά αργότερα βρίσκεται στο έδαφος και ο Ζοσέ Σα και "παγώνουν" όλοι. Στο μυαλό τους έρχεται η περσινή ρεβάνς με τη Γουλβς που έπαιξε ο Ολυμπιακός χωρίς τον Πορτογάλο. Μετά από λίγο πονάει στη μέση ο Σεμέδο και το ημίχρονο κλείνει με τον Σωκράτη να είναι η δεύτερη αναγκαστική αλλαγή.

Μπορεί να είναι δικαιολογίες όλα αυτά, αλλά είναι και μία πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό και την εξέλιξη του παιχνιδιού. Το άσχημο είναι ότι η ομάδα με το 1-0 υπέρ της έδειξε να έχει σβήσει τις μηχανές και να έχει χάσει τη συγκέντρωση της. Έτσι ήρθε και το πολύ εύκολο πέναλτι από τον Ζοσέ Σα σε ένα σημείο που τα πόδια δεν μπορούσαν να υπακούσουν στις εντολές του εγκεφάλου για να βρει η ομάδα το δεύτερο γκολ.

Δεν νίκησε τον Άρη, δεν χάθηκε ο κόσμος. Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι να τελειώσει την Πέμπτη τη δουλειά με την Αϊντχόφεν και να συνεχίσει στους "16" του Europa League. Το ότι υπάρχουν κάποια πράγματα από το ματς με τους Θεσσαλονικείς που πρέπει να προβληματίσουν είναι δεδομένο, αλλά δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου με το 1-1.