ΑΕΚ - Αστερας Τρίπολης 2-2: Τη γλίτωσε από τα «Χ»ειρότερα ο Σιμάνσκι (Highlights)

Η ΑΕΚ που έχανε ως το 40’, 2-0, από τον Αστέρα Τρίπολης με δύο γκολ του Πολωνού χαφ, Νταμιάν Σιμάνσκι, κατάφερε να ισοφαρίσει στο χορταστικό 2-2 του ΟΑΚΑ

 

ΑΕΚ - Αστερας Τρίπολης 2-2: Τη γλίτωσε από τα «Χ»ειρότερα ο Σιμάνσκι (Highlights)

Ένα ακόμη ποδοσφαιρικό …ροντέο στο οποίο εμπλεκόμενη ήταν η ΑΕΚ ήταν η αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ.

Μετά τα δύο …4-2 με Βόλο (στο Κύπελλο) και ΑΕΛ (στο πρωτάθλημα) ήρθε και το 2-2 με τους Αρκάδες σ’ ένα ματς που είχε δύο μορφές.

Στο πρώτο ημίωρο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευόμενοι τις…. αλχημείες του Χιμένεθ (4-4-2 με τον Μάνταλο …αμυντικό χαφ και τον Σβάρνα δεξί μπακ) έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο και επικρατώντας στις «στημένες μπάλας» προηγήθηκαν, 0-2 με δύο γκολ σε τρία λεπτά (15’ Λουίς Φερνάντεθ, 18’ Ντάνι Σουάρεθ) πριν το 20λεπτο.

Ωστόσο ο τραυματισμός του Ολιβέιρα οδήγησε όχι μόνο σ’ αναγκαστική αλλαγή αλλά και σε άλλο σχηματισμό με την είσοδο του Κρίστιτσιτς (4-2-3-1).

Πιο ορθολογική ακολούθως η ΑΕΚ με δημιουργό τον Τάνκοβιτς κι εκτελεστή τον Σιμάνσκι μείωσε (40’) κι είχε δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Πολωνός μετά από ασίστ του Γκαρσία έκανε το 2-2 (68’) αλλά παρότι η ΑΕΚ έπαιξε…μονότερμα τους Πελοποννήσιους δεν κατάφερε για 3ο εντός έδρας ματς να κερδίσει.

Για την ακρίβεια ήταν ο πρώτος της πόντος σ’ αυτά τα ματς.

Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι παραμένουν αήττητοι από τις 10 Γενάρη (8 ματς) έχοντας δύο σερί ισοπαλίες μετά από 6 διαδοχικές νίκες.

ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-2

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α («Σπύρος Λούης»)

Σκόρερς: 40’, 68’ Σιμάνσκι 15’ Λουίς Φερνάντεθ, 18’ Ντάνι Σουάρεθ

Διαιτητής: Πελίτο (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)

Κίτρινες κάρτες: Σβάρνας (24’) -

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης - Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Μιτάι (46’ Λόπες) - Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (65’ Αλμπάνης) – Ολιβέιρα (λ.τρ. 30’ Κρίστιτσιτς), Ανσαριφάρντ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής – Κώτσιρας, Ντάνι Σουάρεθ, Πέπε Καστάνιο, Άλβαρεςθ - Βαλιέντε, Μουνάφο (84’ Ιγκλέσιας) - Λέο Τιλίκα (62’ Κρέσπι), Λουίς Φερνάντεθ (75’ Ριέρα), Σίτο (75’ Αλί Μπαμπά) - Μπαράλες.