Λαμία: Για πρώτη φορά κράτησε το μηδέν σε πέντε σερί παιχνίδια

Για πρώτη φορά η ομάδα της Λαμίας κατάφερε να κρατήσει το μηδέν σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια.

Λαμία: Για πρώτη φορά κράτησε το μηδέν σε πέντε σερί παιχνίδια

Η Λαμία για πρώτη φορά κράτησε το μηδέν σε πέντε σερί παιχνίδια, και πρώτη φορά σε τέσσερα σερί εκτός έδρας, και απειλεί και το ρεκόρ αήττητου σερί που έχει στην κατηγορία.

Ρεκόρ οι πέντε αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ

Το γκολ του Μπατσάνα Αραμπούλι στο παιχνίδι του «Γεώργιος Καμάρας» επέτρεψε στη Λαμία να ανέβει για πρώτη φορά στη 12η θέση της βαθμολογίας. Βέβαια η άνοδος αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι συμπλήρωσε μια πεντάδα αγώνων χωρίς να δεχτεί γκολ.
Φυσικά αυτό αποτελεί και ρεκόρ στην ιστορία των τεσσάρων σεζόν που αγωνίζεται στην κατηγορία. Κράτησε δηλαδή για πρώτη φορά την εστία της ανέπαφη για πέντε διαδοχικά παιχνίδια.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό ότι τα τρία τελευταία παιχνίδια της, όπως και τα τέσσερα από τα πέντε που κράτησε το μηδέν είναι εκτός έδρας. Με Παναιτωλικό, Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης και Απόλλωνα, ενώ στην έδρα της ένα, με τον Απόλλωνα.

Και τα τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς να δεχτεί γκολ εκτός έδρας είναι ρεκόρ της Λαμίας στην κατηγορία, αφού δεν το είχε καταφέρει άλλη φορά.

Πριν από την πεντάδα των αγώνων χωρίς γκολ, η Λαμία είχε δεχθεί 30 γκολ. Τώρα υπάρχουν δύο ομάδες, που έχουν δεχτεί περισσότερα, αλλά και άλλες τρεις που έφτασαν τα 30 παθητικό.

Παράλληλα η Λαμία έμεινε για έξι παιχνίδια χωρίς ήττα, ωστόσο αυτό δεν είναι ρεκόρ, αφού από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 δεν έχασε επτά παιχνίδια στη σειρά, με τα έξι πάντως να είναι ισόπαλα. Αν δεν χάσει στην Τούμπα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της.

Επασί όπως... Σα και Διούδης

Πίσω από αυτή την επιτυχία της Λαμίας κρύβεται, εκτός από τον προπονητή και την άμυνα, και ο Ντεβί Επασί. Ο 28χρονος Γάλλος τερματοφύλακας δέχτηκε στο Βόλο το 69ο γκολ και τελευταίο του ως τώρα στη Super League. Πριν κρατήσει το "μηδέν" στα πέντε παιχνίδια είχε δεχτεί γκολ στα εννέα από τα 11 πρώτα της σεζόν.

Ισοφάρισε ρεκόρ του ο Απόλλων Σμύρνης

Κοντά στα ρεκόρ της Λαμίας, το γκολ του Αραμπούλι έγινε αιτία να ισοφαριστεί και ένα ρεκόρ του Απόλλωνα Σμύρνης. Δέχτηκε γκολ για δέκατο στη σειρά παιχνίδι στην έδρα του, και τώρα αν δεχτεί και στο επόμενο θα δημιουργηθεί νέο ρεκόρ.
Ο Απόλλων είχε δεχτεί για πρώτη φορά γκολ σε δέκα παιχνίδια της έδρας του στη σειρά, από τον Οκτώβριο του 1995 ως το Μάρτιο του 1996.

Πηγή: Super League.gr