Πόσο δίκιο έχεις, ρε Χατζηγιοβάνη!

Ειλικρινά το πρώτο πράγμα που σκεφτήκαμε όταν σκόραρε ο Ολυμπιακός το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο και μείωσε στο σκορ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν τα όσα είχε πει προ ημερών στην κάμερα της Nova o Τάσος Χατζηγιοβάνης.

Πόσο δίκιο έχεις, ρε Χατζηγιοβάνη!

Τον θυμηθήκαμε όχι στις ευκαιρίες του Ολυμπιακού, αλλά γιατί ακόμη και στη φάση που ήρθε το μοναδικό «ερυθρόλευκο» γκολ, για να μπει η μπάλα στα δίχτυα έγιναν απανωτές προσπάθειες πάνω στη γραμμή! Λες και δεν ήθελε να μπει η «πόρνη» μπάλα...

Πάμε τώρα να θυμηθούμε τι είχε δηλώσει ο ακραίος επιθετικός του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, στις 26 Ιανουαρίου, παραμονή του αγώνα στον Βόλο -και σε εκείνον τον αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε τύχη βουνό, όπως και χθες βράδυ-, ο άσος των «πράσινων» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων:

«Είμαι άνθρωπος που πιστεύω στην τύχη. Και οι άλλες ομάδες κάνουν φάσεις. Υπήρχαν στιγμές που ήμασταν και τυχεροί. Η τύχη είναι μαζί μας. Έχουμε και τον Διούδη που μας έχει σώσει πολλές φορές και οφείλω να το πω. Έχουμε καλό τερματοφύλακα. Όταν η τύχη είναι με το μέρος σου, έχεις και καλό τερματοφύλακα. Ο προπονητής μας δουλεύει για να κάνουμε καλή άμυνα. Έχουμε και τύχη. Όταν για παράδειγμα ο αντίπαλος χάνει γκολ πάνω στη γραμμή, είναι τύχη».

Δείτε προσεκτικά πόσες φορές έχει χρησιμοποιήσει τη λέξη τύχη ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, αλλά και το πόσο στέκεται στον Διούδη και στον τρόπο που αμύνεται ο Παναθηναϊκός. Αυτοί είναι οι «πράσινοι» του Λάζλο Μπόλονι εδώ και καιρό και στον Ολυμπιακό φυσικά δεν θα έπρεπε να δώσουν δικαιώματα. Και οι παίκτες και ο προπονητής.

Δεν μπαίνεις να παίξεις ένα ντέρμπι στη Λεωφόρο λες και πήγες στην Αυστρία και είναι το πρώτο ματς προετοιμασίας του καλοκαιριού.

Μπαίνεις με το... μαχαίρι στα δόντια, με στόχο να κυριαρχήσεις από την αρχή, να αποφύγεις το εύκολο λάθος, να μη «βοηθήσεις» στον ενθουσιασμό που λογικά θα έχει ο γηπεδούχος, έστω και σε μια άδεια Λεωφόρο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπήκε στο γήπεδο χωρίς μυαλό και το... πλήρωσε. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς κανέναν απολύτως λόγο... ψάχνονταν και δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν στο μυαλό τους, όπως και του προπονητή, ήταν η Αϊντχόφεν. Εάν συνέβη αυτό, τότε όλος ο Ολυμπιακός πήγε στο ντέρμπι απροετοίμαστος και έδωσε την ευκαιρία στον «αιώνιο» αντίπαλο να του σπάσει το αήττητο.

Παράλληλα ο Μαρτίνς, που κράτησε στον πάγκο Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, υποχρεώθηκε στην επανάληψη να ρίξει στο γήπεδο όλα του τα «όπλα», κυνηγώντας την ανατροπή, που θα μπορούσε να γίνει αν και εφόσον ο Σα δεν έκανε «δώρο» και το 2-0. Όχι φυσικά πως το 1-0 δεν ήταν «δώρο» από την άμυνα των πρωταθλητών.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα αυτήν τη στιγμή με τον Μπόλονι. Να αμύνεται. Δέχεται γκολ με το ζόρι -με εξαίρεση την περασμένη εβδομάδα στο Περιστέρι- και προσπαθεί από στημένες μπάλες ή σε κόντρα επιθέσεις να... χτυπήσει.

Αυτό έκανε και την Κυριακή το βράδυ. Στο 1-0 έπιασε στον ύπνο την άμυνα του Ολυμπιακού και στην επανάληψη, εκεί όπου είχε γείρει το γήπεδο προς τη Θύρα 13, ήρθαν η στημένη μπάλα και το τραγικό λάθος του Σα για το 2-0.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έτρεξε, βγήκε μπροστά, βρήκε ένα γκολ, που ακόμη κι αυτό λίγο ήθελε να το χάσει, είχε φάσεις ακόμη και για το 2-2 (!), αλλά ο ΠΑΟ με Διούδη και τύχη πήρε τη νίκη.