Τα γκολ θα έρθουν, η άμυνα προέχει!

Τι είναι αυτό που πρέπει να κοιτάξει περισσότερο ο Ολυμπιακός στη «μελέτη» της ήττας από τον Παναθηναϊκό ενόψει Αϊντχόφεν.

Τα γκολ θα έρθουν, η άμυνα προέχει!

Ναι, ο Ολυμπιακός έχασε την κατάρριψη ενός πολύ σημαντικού ρεκόρ με τα 34 σερί αήττητα εκτός έδρας παιχνίδια. Έχασε και την ευκαιρία να πάρει ένα αήττητο πρωτάθλημα.

Η «μεγάλη εικόνα» όμως λέει ότι χτύπησαν καμπανάκια ενόψει Αϊντχόφεν. Κι αυτό έχει να κάνει κυρίως με την χαλαρότητα στην άμυνα και τα φθηνά γκολ που δέχτηκε ο Ολυμπιακός από το «τριφύλλι». Δεν είναι μόνο οι δύο ευκαιρίες που έγιναν γκολ από πλευράς Παναθηναϊκού. Είναι η άνεση με την οποία σκόραρε ο Μαουρίσιο και η άνεση με την οποία ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα ο Βέλεθ και στη συνέχεια ο Σανκαρέ πλάσαρε σε κενή εστία.

Η Αϊντχόφεν μπορεί να βρίσκεται σε κρίση, αλλά αν οι επιθετικοί της βρεθούν σε καλή μέρα, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τον Ολυμπιακό, αν έχει την συμπεριφορά που είχε και κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που είχε παθητικό ρόλο.

Ο Σωκράτης φαίνεται ότι ακόμα δεν είναι στο 100%, αλλά την Πέμπτη (18/2) θα κληθεί να βγάλει 90λεπτο δίπλα στον Μπα, ο οποίος ώρες-ώρες παρουσιάζει κάποιες μεταπτώσεις στην συμπεριφορά του.

Επίσης, είναι υπεραπαραίτητη η παρουσία του Εμβιλά. Όχι ότι έπαιξε κάποιον σημαντικό ρόλο στην ήττα της Λεωφόρου το γεγονός ότι ο Εμβιλά δεν αγωνίστηκε, αλλά ο Γάλλος πρέπει οπωσδήποτε να παίξει. Τελεία και παύλα...

Όσο για το επιθετικό κομμάτι; Μπορεί τα γκολ να μην μπήκαν στο ντέρμπι, μπορεί ο Μασούρας να έχασε το... άχαστο ή οι Ελ Αραμπί, Φορτούνης και Χασάν να μην αξιοποίησαν όλες τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, όμως, ξέρουμε πολύ καλά ότι επιθετικά θα τις βρει τις λύσεις ο Ολυμπιακός.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η άμυνά του ενόψει Αϊντχόφεν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο...