Στη Λεωφόρο μπαίνεις με το μαχαίρι στα δόντια, δεν παίζεις φιλικό στην Αυστρία

Ο Ολυμπιακός μπήκε χωρίς μυαλό στο ντέρμπι των αιωνίων, έδωσε δικαιώματα και ο Παναθηναϊκός με τύχη μέχρι τον...Λυκαβηττό και τον Σωκράτη Διούδη, πήρε τη νίκη, παίζοντας με...συνταγή Μουρίνιο.  

Στη Λεωφόρο μπαίνεις με το μαχαίρι στα δόντια, δεν παίζεις φιλικό στην Αυστρία

Το αήττητο του Ολυμπιακού...έσπασε τελικά στη Λεωφόρο, σε ένα ντέρμπι αιωνίων, όπου οι «ερυθρόλευκοι» συνειδητοποίησαν με ποιον παίζουν όταν δέχθηκαν το γκολ και είδαν τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν!

Ο νταμπλούχος έδωσε την εντύπωση, στα πρώτα λεπτά ειδικά, πως παίζει φιλικό στα βουνά της Αυστρίας σε καλοκαιρινή περίοδο!

Όταν λοιπόν μπαίνεις με αυτή τη νοοτροπία, σε αυτό το γήπεδο – έστω και χωρίς κόσμο – να αντιμετωπίσεις μία ομάδα που σε περιμένει λες και παίζει...τελικό Champions League, τότε θα το πληρώσεις...

Ο Ολυμπιακός με τον τρόπο που μπήκε στο γήπεδο...έστρωσε και το σεντόνι στον Παναθηναϊκό για να φτάσει στη νίκη.

Ένας Παναθηναϊκός, ο οποίος με τον Λάζλο Μπόλονι κάνει τα απαραίτητα και κερδίζει. Ο Ρουμάνος δεν είναι κανένας χαζός προπονητής. Γνωρίζει που δουλεύει και ξέρει τι υλικό έχει.

Τι κάνει λοιπόν ο Παναθηναϊκός εδώ και καιρό; Μπαίνει ή προσπαθεί να μπει δυνατά στα περισσότερα παιχνίδια του, για να βρει το γρήγορο γκολ και από εκεί και πέρα, με τον Διούδη σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας ξεπεράσει και τις ενοχλήσεις που είχε και δεν αγωνίστηκε στην Τούμπα (μόνο εκεί έχει χάσει ο ΠΑΟ από τον περασμένο Νοέμβριο), την τύχη με το μέρος του σε αρκετούς αγώνες – όχι μόνο απόψε - και άμυνα...Μουρίνιο, παίρνει τις νίκες!

Δείτε τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Δυο τέρματα με τον Παναιτωλικό στο πρώτο ημίχρονο και νίκη με 2-1. Γκολ με τον ΠΑΣ στο 36’ και 2-0 στο 59’. Δύο γκολ στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της Αθήνας, στο πρώτο ημίχρονο και εν συνεχεία κάθισε παίρνοντας το «τρίποντο» και με δόση τύχης. Γκολ με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη στο 20’ και νίκη με 1-0.

Γκολ με την ΑΕΛ στο 36’ και το 2-0 στο τέλος του αγώνα. Γκολ με τον Άρη στο 10’ και νίκη με 1-0. Γκολ με τον ΟΦΗ στο 32’ και 2-0 στο 86’. Γκολ με τον Βόλο στο 42’ και στο 65’ το 2-0, σε έναν αγώνα όπου οι Θεσσαλοί είχαν πάρα πολλές ευκαιρίες.

Ακόμη και στο Περιστέρι την περασμένη εβδομάδα, όπου δέχθηκε δύο τέρματα και κέρδισε τον Ατρόμητο με 3-2 στο τέλος, ο Παναθηναϊκός είχε σκοράρει στο 10ο λεπτό με τον Βέλεθ πρώτος!

Στα ματς με Αστέρα και Λαμία στη Λεωφόρο που δεν σκόραρε, δεν κέρδισε αλλά δεν έχασε κιόλας.

Δεν είναι δυνατό λοιπόν να γνωρίζεις όλα τα παραπάνω και να πηγαίνεις να αντιμετωπίσεις με αυτόν τον τρόπο τον Παναθηναϊκό, ακόμη κι αν έχεις πάρει το πρωτάθλημα, ακόμη κι αν έχεις μπροστά σου την Αϊντχόφεν.

Δεν συζητάμε για το ποιος έμεινε έξω και ποιος έπαιξε. Συζητάμε για τον τρόπο που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει τον μεγάλο του αντίπαλο.

Μπήκε λοιπόν απροετοίμαστος – σε αυτό φυσικά έχει μερίδιο και ο προπονητής – και όταν κατάλαβε τι γίνεται, ξεκίνησε να τρέχει, να παίζει, ο Μαρτίνς έριξε στη μάχη Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά, αλλά ο Παναθηναϊκός με τύχη βουνό και τον Διούδη αλάνθαστο κατάφερε να πάρει τη νίκη, εκμεταλλευόμενος όλα τα λάθη της «ερυθρόλευκης» άμυνας και στο 1-0 αλλά και στο 2-0, όπου κάνει την μεγάλη γκέλα ο Σα αλλά στη συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού κοιτάνε...

ΥΓ Όλα τα λεφτά είναι το γκολ του Ολυμπιακού. Ακόμη κι εκεί η μπάλα λες και με έναν μαγικό τρόπο δεν ήθελε να μπει!