Το ρεκόρ του Ολυμπιακού και το... αήττητο του Παναθηναϊκού

Ενδιαφέρον θα έχει και σε επίπεδο στατιστικής και αριθμών το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Το ρεκόρ του Ολυμπιακού και το... αήττητο του Παναθηναϊκού

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου εξαιτίας όχι μόνο του ούτως ή άλλως προβληματικού ερέν, αλλά και λόγω της «Μήδειας» που πλήττει από το Σάββατο (13/2) τη χώρα μας.

Οι «ερυθρόλευκοι» σε δύσκολες καιρικές και γηπεδικές συνθήκες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν Παναθηναϊκό που έχει αποδειχθεί ότι μέσα στο 2021 ότι γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο θωράκισης των μετόπισθέν του.

Το νέος έτος έχει εμφανιστεί ένας διαφορετικός Παναθηναϊκός. Ένας Παναθηναϊκός που δεν δέχεται γκολ! Μόλις δύο φορές έχει δει την εστία του να παραβιάζεται σε οκτώ παιχνίδια και αυτό συνέβη σε ένα παιχνίδι. Συγκεκριμένα πριν από μία εβδομάδα στο Περιστέρι, από το οποίο έφυγε νικητής.

Επίσης, το «τριφύλλι» είναι αήττητο το 2021. Έξι νίκες και δύο ισοπαλίες μετράει σε σύνολο οκτώ αγωνιστικών. Και μεταξύ άλλων έχει πετύχει δύσκολες νίκες επί του Άρη στο Χαριλάου και εναντίον του Βόλου στο Πανθεσσαλικό.

Αυτά είναι ορισμένα στοιχεία που τα έχουν κατά νου στον Ρέντη. Ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν έναν Παναθηναϊκό που θα κοιτάξει πρωτίστως να αμυνθεί καλά, να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Διούδη, να «παγώσει» το παιχνίδι, να εκνευρίσει - αν θέλετε - τους «ερυθρόλευκους» με το αμυντικό στυλ ποδοσφαίρου που επιστρατεύει στα δύσκολα παιχνίδια ο Λάζλο Μπόλονι.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά απομένει το τυπικό σκέλος (σ.σ. της μαθηματικής κατάκτησής του), έχει μία σειρά από κίνητρα για να φύγει νικητής.

Εκτός του ότι είναι ζήτημα γοήτρου και τιμής, οι Πειραιώτες κυνηγούν το αήττητο πρωτάθλημα και να σπάσουν κάθε ρεκόρ που εμφανίζεται μπροστά τους.

Στην Λεωφόρο (14/2, 19.30) θα έχουν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ρεκόρ των 34 σερί αήττητων εκτός έδρας αγώνων αγώνων στο πρωτάθλημα. Ένα ρεκόρ που ανήκει στον Ολυμπιακό του Μίτσελ από το 2014 και όμοιό τους δεν έχει κάνει καμία άλλη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει τη δυνατότητα να ισοφαρίσει το συγκεκριμένο ρεκόρ και αν φύγει αλώβητος από την Λεωφόρο, να το καταρρίψει σε δύο εβδομάδες στον Βόλο!