Μάντζιος: «Δεν υπάρχει απογοήτευση από την ήττα με τον Ολυμπιακό - Είναι «ανοικτή» η πρόκριση»

Ο προπονητής του Άρη Άκης Μάντζιος μίλησε για την «ανοικτή» πρόκριση στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, τους Μήτρογλου-Μπρούνο και το πρόγραμμα-«Γολγοθά» των «κίτρινων».

Μάντζιος: «Δεν υπάρχει απογοήτευση από την ήττα με τον Ολυμπιακό - Είναι «ανοικτή» η πρόκριση»

Για τον… «Γολγοθά» του τελευταίου ενάμιση μήνα, όπου ο Άρης είχε δεκατρία παιχνίδια σε 40 μέρες, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο και την υπόθεση πρόκριση, αλλά και τους νεοφερμένους Μήτρογλου και Μπρούνο, μίλησε στην κάμερα της Nova ο Άκης Μάντζιος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Άρη για:

Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Άρης μετά από τα πολλά συνεχόμενα υψηλής έντασης παιχνίδια: «Είναι δεδομένο ότι υπάρχει κούραση. Με τον Παναιτωλικό θα είναι το 13ο παιχνίδι σε 40 μέρες. Είναι πολλά τα παιχνίδια και ορισμένα από αυτά ήταν υψηλής έντασης, ενώ υπήρχαν και συνεχόμενα ταξίδια. Ειδικά τα τελευταία τέσσερα ματς ήταν όλα εκτός. Κάναμε δύο ταξίδια στη Τρίπολη και δώσαμε δύο ματς στην Αθήνα».

Το αν συγκροτήθηκε η ομάδα μετά τα δύο απανωτά ντέρμπι με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, αλλά και τα δύο διαφορετικά αποτελέσματα (νίκη, ήττα, κατά σειρά): «Αποκατάσταση ίσα που προλαβαίνουμε να κάνουμε και φροντίζουμε να ξεκουραστούμε. Ο Γολγοθάς μας τελειώνει με τον Παναιτωλικό και θέλουμε να τελειώσει με νίκη. Το επόμενο δεκαπενθήμερο οι συνθήκες γίνονται νορμάλ με ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Δεν υπάρχει απογοήτευση από την ήττα στο Κύπελλο. Ήμασταν εξαιρετικοί με την ΑΕΚ, ενώ με τον Ολυμπιακό είναι ανοικτό το σκορ. Πέρα από τα λάθη που κάναμε στα πρώτα 20'-25' λεπτά με τον Ολυμπιακό, ήμασταν καλοί και είχαμε κατοχή. Με τα πολλά συνεχόμενα ματς, όμως, δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλη διάρκεια παίζοντας σε υψηλό ρυθμό».

Το πώς περιμένει τον αγώνα με τον Παναιτωλικό: «Θα είναι δύσκολο. Έχει το δικό του στόχο ο Παναιτωλικός, θέλει να διεκδικήσει τους βαθμούς. Για να φτάσουμε στη νίκη πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο μας, να είμαστε απολύτως πειθαρχημένοι σε αυτό. Οι βαθμοί της νίκης είναι απαραίτητοι και τους θέλουμε».

Τις απουσίες στο συγκεκριμένο παιχνίδι κι ο Μάντζιος διευκρίνισε επ' αυτού: «Υπάρχουν παίκτες, όπως οι τιμωρημένοι Τζέγκο και Ιωάννου, που θα λείψουν σίγουρα. Έχουμε και τραυματίες, όπως οι Ματίγια, Γκαρσία και Μαντσίνι, για τους οποίους θα δούμε, αν τους υπολογίζουμε ή όχι. Επιπλέον, έχουμε κόπωση, αλλά έχουμε κι εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας. Θα βρούμε τις λύσεις που θέλουμε».

Τους νεοφερμένους Μήτρογλου και Μπρούνο και πότε υπολογίζει να μπορούν να βοηθούν περισσότερο τον Άρη, για να εξηγήσει: «Θέλουν χρόνο ακόμη και οι δύο, αλλά σίγουρα θα μας δώσουν λύσεις. Είναι πίσω αγωνιστικά και ειδικά ο Μήτρολου που είναι ένα χρόνο εκτός. Αλλά θα τον βοηθήσουμε να επανέλθει και θα μας βοηθήσει κι αυτός».

Τον στόχο της παραμονής στη 2η θέση στον πίνακα του πρωταθλήματος: «Το πρωτάθλημα μαζί με τα πλέι οφ έχει άλλα 15 παιχνίδια. Εμείς θέλουμε να είμαστε ψηλά. Στο τέλος των πλέι οφ μακάρι να είμαστε δεύτεροι, αλλά ξεκάθαρος στόχος, εκτός από την κατάκτηση του Κυπέλλου, είναι να είμαστε στην Ευρώπη».