Ο Τάσος Δώνης, η παραδοχή του για τον Ολυμπιακό και όλα όσα ισχύουν

Ο Τάσος Δώνης παραδέχτηκε ότι είχε έρθει σε επικοινωνία με ανθρώπους του Ολυμπιακού τον χειμώνα. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ασχοληθούν οι Πειραιώτες μαζί του το καλοκαίρι.

Ο Τάσος Δώνης, η παραδοχή του για τον Ολυμπιακό και όλα όσα ισχύουν

Τί κρύβεται πίσω από την παραδοχή του Τάσου Δώνη ότι είχε έρθει σε επικοινωνία με ανθρώπους του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο; Πόσες πιθανότητες υπάρχουν για να πέσει το όνομα του 24χρονου επιθετικού στο τραπέζι των Πειραιωτών το ερχόμενο καλοκαίρι;

Αυτές είναι ορισμένες από τις ερωτήσεις που εύλογα δημιουργήθηκαν μετά τις δηλώσεις του νυν άσου της Φένλο και της ξεκάθαρης τοποθέτησής του ότι «στην Ελλάδα θα γυρνούσα μόνο για τον Ολυμπιακό».

Το «ΦΩΣ» μέσα στην εβδομάδα είχε παρουσιάσει όλα όσα ισχύουν στην παρούσα φάση με τον Τάσο Δώνη, ο οποίος αναζητάει στην Ολλανδία να ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό, μιας και στην γαλλική Ρεμς είχε αρχίσει να χάνει τη θέση του. Πρώτα απ’ όλα είναι δανεικός στην Φένλο έως το καλοκαίρι και τον Ιούνιο είναι υποχρεωμένος να γυρίσει στην Ρεμς.

Από εκεί και πέρα, πάντοτε ο Ολυμπιακός έχει ανοικτές τις κεραίες του για ελληνόπουλα που υπάρχουν στην αγορά και δη «λεγεωνάριους».

Το ότι ο Δώνης είναι ένας παίκτης για τον οποίο έχουν καλή άποψη στον Πειραιά, είναι κάτι που - τουλάχιστον σε μανατζερικό επίπεδο - δεν αμφισβητείτα.

Ωστόσο, παρά τα όσα είπε ο 24χρονος άσος, ο Ολυμπιακός δεν κατέθεσε την παραμικρή προσφορά στην Ρεμς για την απόκτησή του. Συν τοις άλλοις, υπάρχουν κάποια «αγκάθια».

Πρώτον, ο Δώνης έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα. Αν καταφέρει να κάνει το «restart» στην Ολλανδία, τότε αυτό είναι κάτι που πρωτίστως θα τονώσει την αυτοπεποίθηση του ίδιου για να ξαναφτάσει στα επίπεδα που τον γνωρίζαμε, κάνοντας μεταξύ άλλων θραύση στα γήπεδα της Bundesliga με τα χρώματα της Στουτγκάρδης.

Δεύτερον, ο Δώνης παίζει κυρίως στην κορυφή της επίθεσης και λιγότερο στα πλάγια. Ο Ολυμπιακός θα έχει τους Ελ Αραμπί - Χασάν και την επόμενη σεζόν. Το να είναι ο Δώνης σε ρόλο τρίτου φορ δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Εκτός κι αν ξαφνικά τον δουν ως... Σουντανί. Έναν παίκτη δηλαδή που μπορεί να παίξει τόσο στα άκρα (έχει αγωνιστεί βέβαια στις πτέρυγες και μάλιστα με επιτυχία), όσο και στον άξονα ως δεύτερος επιθετικός.

Ο Δώνης είχε προταθεί στον Ολυμπιακό την περίοδο που ήταν άγνωστο το πότε θα επέστρεφε ο Χασάν στη δράση. Γύρω στα Χριστούγεννα δηλαδή. Όταν όμως ο Αιγύπτιος άρχισε να κάνει προπονήσεις και να παίρνει χρόνο συμμετοχής, δεν υπήρχε λόγος να ασχοληθεί ο Ολυμπιακός μαζί του.

Εκτιμάται ότι θα προταθεί ξανά και το καλοκαίρι, γιατί φαίνεται ότι στην Ρεμς δύσκολα θα μείνει. Το αν θα ασχοληθεί ο Ολυμπιακός μαζί του ή όχι είναι κάτι που δεν μπορούμε να το πούμε τώρα. Ως τρίτος φορ πίσω από τον Ελ Αραμπί και τον Χασάν μοιάζει απίθανο. Ως... Σουντανί θα έχει πιθανότητες, αλλά και πάλι αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα πάρει παιχνίδια στα πόδια του στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Φένλο. Όπως και να ‘χει, το σημαντικό στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι ο Τάσος Δώνης βλέπει θετικά το ελληνικό πρωτάθλημα μόνο για τα... μάτια του Ολυμπιακού. Κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.