Πάντοτε ευπρόσδεκτη η σκανδιναβική αγορά για τον Ολυμπιακό

Ο Ζέτερμπεργκ αποκάλυψε ότι μιλάει με τον Καρεμπέ για να αναλάβει πόστο στον Ολυμπιακό. Καλοδεχούμενος ο Σουηδός παλαίμαχος άσος, γιατί η σκανδιναβική αγορά πάντοτε είναι ευπρόσδεκτη.

Πάντοτε ευπρόσδεκτη η σκανδιναβική αγορά για τον Ολυμπιακό

Κάποτε είχε πει ο Γκουαρντιόλα ότι οι παίκτες που προέρχονται από την σκανδιναβική αγορά, είναι «σίγουρα λεφτά στην τράπεζα». Κάτι παραπάνω θα γνωρίζει ο Ισπανός τεχνικός για να το λέει, μολονότι δεν έτυχε να συνεργαστεί και με πολλούς Σκανδιναβούς στην καριέρα του.

Κάνουμε τον συγκεκριμένο πρόλογο με αφορμή την αποκάλυψη του Παρ Ζέτερμπεργκ ότι είναι σε συζητήσεις με τον Καρεμπέ για να αναλάβει πόστο στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι έχει ήδη προτείνει ταλέντα.

Αυτό που γνωρίζουμε εμείς είναι ότι η σκανδιναβική αγορά πάντοτε είναι ευπρόσδεκτη για τον Ολυμπιακό.

Από Σουηδούς έχουν παίξει στον Πειραιά οι Ζέτερμπεργκ, Μέλμπεργκ, Ντουρμάζ ή πιο παλιά ο Τόμας Άλστρομ τη δεκαετία του 1980.

Από Νορβηγούς μπορούμε να θυμηθούμε τον Ελαμπντελουί, τον Άλμπερτσεν τη δεκαετία του ‘80, ακόμη-ακόμη και τον Ελιουνούσι που δεν ήταν κακός ποδοσφαιριστής. Τίμιος, αξιοπρεπής, αλλά όχι κακός ο Ταρίκ.

Από Δανούς ποιος θα ξεχάσει τον «τούρμπο» Μπεντ Κρίστενσεν, ενώ ο Ρόμενταλ που ήρθε στη χώρα μας, μπορεί να μην ανταποκρίθηκε, αλλά είχε μία σπουδαία καριέρα στον Άγιαξ και στην Εθνική ομάδα της χώρας του.

Από Ισλανδούς μπορούμε να θυμηθούμε τον Φινμπόγκασον που αδικήθηκε από τον Σίλβα και τώρα τον Κρίστινσον που είναι μία αξιόπιστη λύση πίσω από τον Σα.

Είναι μία «safe» επιλογή να αποκτήσεις ποδοσφαιριστή από αυτά τα μέρη. Ξέρεις ότι αν πάρεις έναν παίκτη που είναι του «8», σε κάθε ματς θα παίζει από «6» έως «8». Αν πάρεις έναν παίκτη του «6», ξέρεις ότι έχουν μεγαλώσει με τέτοιο τρόπο στις ακαδημίες τους, που θα είναι τίμιοι και δεν πρόκειται να τα παρατήσουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Μπορεί ορισμένοι εξ αυτών να μην σφύζουν από ποιότητα, αλλά ξέρεις ότι θα σφύζουν από πειθαρχία και σοβαρότητα.

Εκτιμούμε ότι αν ο Ολυμπιακός συνεργαστεί όντως με τον Ζέτερμπεργκ και είναι υπεύθυνος για την σκανδιναβική αγορά, τότε θα πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο «ντιλ».

Επίσης ο 50χρονος πλέον παλαίμαχος άσος γνωρίζει πολύ καλά και την βέλγικη αγορά λόγω της θητείας του στην Άντερλεχτ (έως τον Μάρτιο του 2020 ήταν βοηθός προπονητή). Μπορεί πριν από 3,5 χρόνια να είχε «καεί» ο Ολυμπιακός με τις επιλογές από το Βέλγιο (Οφόε, Καρσελά, Ένγκελς κλπ), αλλά ο Ζέτερμπεργκ είχε δείξει στην παρουσία του στην Άντερλεχτ, ότι ασχολήθηκε με παίκτες που τα μυαλά τους είναι στο κεφάλι τους. Κι επίσης, το Βέλγιο είναι μία χώρα που παράγει καλούς ποδοσφαιριστές. Απλώς, ο Ολυμπιακός επί Χάσι έπεσε πάνω στα «μυστήρια τρένα».

Με λίγα λόγια, θα είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο αν πληροφορηθούμε αύριο - μεθαύριο ότι ο Ζέτερμπεργκ αναλαμβάνει το κομμάτι της σκανδιναβικής αγοράς για λογαριασμό των Πειραιωτών.

*** Τυπικά στην Σκανδιναβική Χερσόνησο είναι οι Σουηδία, Νορβηγία και Δανία, αλλά για ιστορικούς λόγους συμπεριλαμβάνονται στις σκανδιναβικές χώρες και οι Ισλανδία, Φινλανδία και Νησιά Φερόε.