Χιμένεθ: «Δεν έγινε φέτος καλός προγραμματισμός»-vid

Ο Μανόλο Χιμένεθ σχολίασε με δηλώσεις του την ήττα της ΑΕΚ από τον Άρη με 2-0 αφήνοντας αιχμές για το φετινό σχεδιασμό της ομάδα του.

Χιμένεθ: «Δεν έγινε φέτος καλός προγραμματισμός»-vid

Παράπονα από την εικόνα των παικτών του αλλά κυρίως από το φετινό σχεδιασμό της ομάδας είχε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον Άρη με 2-0.

Τα highlights του ΑΕΚ - Άρης 0-2 (vid)

Ο προπονητής των «κιτρινόμαυρων» άφησε αιχμές για το πλάνο της ομάδας τονίζοντας πως πρέπει να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν όσο πιο καλύτερα γίνεται.

ΑΕΚ - Άρης 0-2: Ξανά μόνος δεύτερος (highlights)

Αρχικά είπε: «Αισθάνομαι το ίδιο που αισθάνομαι με τα τελευταία παιχνίδια. Με το πρόγραμμα που έχουμε δεν μπορούμε να παίξουμε με τους παίκτες που θέλουμε, όσοι παίκτες παίζουν δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν ή επιστρέφουν από τραυματισμό. Αυτό μπορεί να το δει κανείς γιατί δεν είμαστε στο 100%. Έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τους ποδοσφαιριστές, γιατί δίνουν ό,τι έχουν. Πληρώνουμε ακριβά ότι έχουμε πολλούς ποδοσφαιριστές στην άμυνα που δεν έχουν εμπειρία, αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι είναι πολύ σημαντικοί για το μέλλον. Θα κάνουν λάθη, αλλά πρέπει να τους δώσουμε χρόνο και σίγουρα θα είναι σημαντικοί στο μέλλον».

Για το τι τον προβληματίζει περισσότερο απάντησε: «Το πρόγραμμα είναι το πρόβλημα, το λέω εδώ και καιρό, το ίδιο είχα πει όταν κερδίσαμε τον ΟΦΗ. Στην ουσία οι αντίπαλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν δουλέψει μεταξύ τους, παίζουν με ένταση που έχουν συνηθίσει. Αν εμείς παίξουν με αντίστοιχη ένταση, μπορεί να τραυματιστούν οι ποδοσφαιριστές. Σήμερα για παράδειγμα πήραμε ρίσκο με τον Μάνταλο, ο οποίος χρειάστηκε να παίξει για 45 λεπτά όταν υπολογίζαμε ότι θα έπρεπε να παίξει 20 λεπτά. Επίσης ο Κρίστισιτς είχε ένα πρόβλημα με το πόδι του και χρειάστηκε να παίξει 90 λεπτά, οπότε πήραμε ρίσκο. Όμως είμαστε η ΑΕΚ, πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό, πάντα τιμώντας τη φανέλα και να πάρουμε την καλύτερη δυνατή κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα».

Για το τι θα έλεγε στον απογοητευμένο κόσμο δήλωσε: «Το να είναι απογοητευμένοι είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί περιμένουν και ελπίζουν πολλά από την ΑΕΚ, ελπίζουν να είναι πιο ψηλά. Αλλά ο κόσμος είναι έξυπνος και ίσως γνωρίζει ότι ο προγραμματισμός που έγινε φέτος δεν ήταν ο καλύτερος. Με βάση τους τραυματισμούς που έχουμε, το πρόγραμμα μας κάνει τη ζωή ακόμα πιο δύσκολη. Θα προσπαθήσουμε να το παλεύουμε μέχρι το τέλος. Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι σήμερα στον αγωνιστικό χώρο ήταν 3-4 ποδοσφαιριστές που δεν μπορούσαν να δώσουν περισσότερα, αλλά δεν σταμάτησαν να τρέχουν. Δεν μπορούν όμως να δώσουν περισσότερα. Είναι ό,τι έχουμε αυτή τη στιγμή και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, να τελειώσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να προετοιμάσουμε τα πράγματα για την επόμενη. Δεν μπορούμε να πετάξουμε την πετσέτα, πρέπει να συνεχίσουμε την φετινή χρονιά. Μπορεί να πέσαμε, αλλά θα ξανασηκωθούμε».