Το μεγαλύτερο κέρδος ότι έπαιξε ο Σωκράτης

Δεν ζορίστηκε, δεν πιέστηκε, δεν έκανε κάτι το αξιοσημείωτο, αλλά το σημαντικό είναι ότι ο Παπασταθόπουλος πήρε χρόνο συμμετοχής με τον ΟΦΗ. Και πλέον, αυτό είναι που έχει αξία ενόψει PSV.  

Το μεγαλύτερο κέρδος ότι έπαιξε ο Σωκράτης

Δεν υπάρχει κανένα νόημα να γίνει κριτική στο παιχνίδι του Ολυμπιακού επί του ΟΦΗ. Πλέον, αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες, με έναν Ολυμπιακό να κάνει ό,τι θέλει στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πηγαίνει από «τριάρα» σε «τριάρα», είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να το βλέπουμε και το επόμενο διάστημα.

Κάποιες φορές μπορεί να παίξει με πιο χαμηλές στροφές, κάποιες άλλες με πιο υψηλές, η ουσία είναι ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν αντίπαλο στο πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται από αγωνιστική σε αγωνιστική.

Πολλοί θα σταθούν στην παρουσία του Ρέαμπτσιουκ ή του Ανδρούτσου. Κάποιοι άλλοι στο γεγονός ότι ο Ελ Αραμπί σκόραρε στη μία από τις δύο ελληνικές ομάδες που δεν είχε σκοράρει στον 1,5 χρόνο που βρίσκεται στον Πειραιά (η μία ήταν ο ΟΦΗ, η δεύτερη ο Απόλλων), επίτευγμα μοναδικό!

Κάποιοι άλλοι στις δύο ασίστ του Βαλμπουενά. Ίσως ορισμένοι να ασχοληθούν με την επιστροφή του Μασούρα στις καλές εμφανίσεις. Συμφωνούμε ότι δεν υπήρχε παίκτης που να μην ήταν στους διακριθέντες στο ματς με τον ΟΦΗ.

Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι επέστρεψε ο Παπασταθόπουλος σε αγωνιστική δράση. Δεν έκανε κάποια εντυπωσιακή επέμβαση, δεν πραγματοποίησε κάποια εμφάνιση βγάζοντας... μάτια, αλλά το θέμα είναι ότι αγωνίστηκε.

Ο Σωκράτης είχε να παίξει σε τόσο υψηλό επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020. Ένα ματς που έδωσε με την Κ23 της Άρσεναλ τον περασμένο Νοέμβριο δεν είναι άξιο αναφοράς ή τα... δύο λεπτά στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Τσέλσι τον περασμένο Αύγουστο.

Αυτό που προέχει στα επόμενα δύο ματς με Άρη και Παναθηναϊκό είναι να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο Παπασταθόπουλος, προκειμένου να βρεθεί στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας απέναντι στους... δαίμονες της Αϊντχόφεν.

Κατά τη γνώμη μας, αυτό ήταν το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού από το ματς με τον ΟΦΗ. Το αν θα είναι καλός ή όχι απέναντι στους Ολλανδούς, όπως είπε πολύ εύστοχα και ο ίδιος, το γήπεδο θα είναι ο καθρέφτης. Το βασικό είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα παραταχτεί με αλχημείες στο κέντρο της άμυνας στις 18 Φεβρουαρίου, αλλά θα έχει δύο κανονικούς στόπερ, τους Μπα και Σωκράτη.