Κούγιας για ανάκληση δελτίων: «Η απόφαση θα καταρρεύσει στο διαιτητικό δικαστήριο»

Ο πρόεδρος της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας, πήρε θέση για το θέμα της ανάκλησης των δελτίων των δέκα ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο, λόγω ακάλυπτης επιταγής προς την ΕΠΟ

Κούγιας για ανάκληση δελτίων: «Η απόφαση θα καταρρεύσει στο διαιτητικό δικαστήριο»

Θέση για την ενημέρωση από την Επιτροπή Μεταγραφών της ΕΠΟ, η οποία προχώρησε στην ανάκληση των δελτίων των 10 ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν από την ΑΕΛ τον Ιανουάριο, πήρε ο ιδιοκτήτης των Θεσσαλών Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Όταν φτάσαμε στο γήπεδο, μου τηλεφώνησε ο πρόεδρος της Super League ο κύριος Μπουτσικάρης, με ενημέρωσε ότι του κοινοποιήθηκε μια απόφαση της ΕΠΟ που αναφέρει ότι ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών μας που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο.

Αυτό συνέβη επειδή δήθεν μια επιταγή που έληγε στις 19 Ιανουαρίου σφραγίστηκε μόλις χθες πριν κλείσουν οι τράπεζες. Μου κάνει εντύπωση, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι οι επιταγές αφορούν εταιρείες πως υπάρχει τέτοια καθυστέρηση από την ΕΠΟ.

Αυτό που ήθελαν ήταν να μην χρησιμοποιηθούν τα νέα μας μεταγραφικά αποκτήματα, όλα αυτά είναι κινήσεις πανικού. Δεν περίμενα να φτάσει σε τόσο εξευτελιστικό σημείο η ΕΠΟ, αυτή η εγκληματική οργάνωση. Το μόνο σίγουρο είναι η απόφαση αυτή θα καταρρεύσει στο διαιτητικό δικαστήριο.

Παρελαύνουν πλέον οι μάρτυρες από τις διάφορες ΕΠΣ της Ελλάδος και δίδουν πληροφορίες το τι ακριβώς συμβαίνει στις εκλογές της ΕΠΣ και φεύγει ο Παπαδόπουλος με έναν Δανιήλ και έναν Ντάσιο από την Πάτρα. Πάνε και εξαγοράζουν ή απειλούν τους ανθρώπους και αυτά αναδεικνύονται πια στη δικαιοσύνη, όπου υπάρχουν πια τακτικοί δικαστές. Δεν περίμενα ότι θα υπήρχε αυτή η αντίδραση.

Χθες για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε αυτό το γεγονός. Έμαθα ότι ο Παπαδόπουλος μαθαίνει μέσα από την επιτροπή και μόνο η κυρία Κοντού μπορεί να το έχει κάνει. Να ενημερώνει ποιοι πηγαίνουν και καταθέτουν και τι καταθέτουν. Ή τους παίρνει τηλέφωνο και τους απειλεί ή τους παρακαλάει. Άλλος απειλεί, άλλος παρακαλάει. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα τους πιάσει τέτοιος πανικός. Έχουν μάθει ότι είμαι ο βασικός μάρτυρας για αυτά που διερευνά η εισαγγελία διαφθοράς για τις οικονομικές ατασθαλίες της ΕΠΟ και νόμιζαν ότι σήμερα εμείς θα έρθουμε εδώ να διασυρθούμε και να παίξουμε με αναπληρωματικούς παίκτες και θα κερδίσει η Λαμία το παιχνίδι. Και άντε μετά να τρέξεις να βρεις το δίκιο σου.

Σήμερα ήρθαμε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε έναν έντιμο αγώνα, μέσα στο γήπεδο. Οι παίκτες που αποκτήσαμε, αν δείτε τη χρηματιστηριακή τους αξία, ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είναι διεθνείς. Δεν χρειάζεται να κάνω εγώ συστάσεις για την αξία τους. Όλοι έχουν καταλάβει τι έρχεται και επειδή όλοι περίμεναν τον υποβιβασμό της ΑΕΛ, Υπάρχουν αυτοί που ενοχλούνται όταν αναδεικνύω τα βρώμικα που γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν είδαν τι έχουμε κάνει στις μεταγραφές αντιλήφθηκαν ότι η ομάδα θα κερδίσει την παραμονή της με άνεση. Εγώ έχω πει ότι θα τερματίσουμε πάνω από τη 10η θέση.

Στη συμφωνία που έχω κάνει με την Nova υπάρχει ειδικό πριμ αν τερματίσει η ομάδα πάνω από τη 10η θέση. Θέλω να πω ότι εμείς δεν φοβόμαστε. Αυτό που έκαναν σήμερα τους εκθέτει και έφεραν σε δύσκολη θέση τον κύριο Κουτσιαύτη. Ο Κλάτενμπεργκ θα γελάει με αυτά που γίνονται. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ επικίνδυνοι. Έχουν έρθει σαν εξυγιαντές, αλλά είναι μία εγκληματική οργάνωση. Από την ημέρα που εκλέγει τους προέδρους, όπως τους εκλέγει, μέχρι τη στιγμή που παίρνει αποφάσεις στην εκτελεστική. Βλέποντας ότι υπάρχει ανοχή φταίω και εγώ σε αυτό γιατί τους λυπήθηκα όταν είδα τα παιδιά τους να κλαίνε στα δικαστήρια. Να καταλάβουν όλοι ότι στη ζωή μου δεν φοβάμαι κανέναν. Δεν θα κάνω πίσω αυτή τη φορά ούτε για για να πάρω φόρα. Αυτή τη φορά θα πάνε φυλακή.

Πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση που κυβερνά τη χώρα έχει αποφασίσει να ξεβρομίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό πολεμούν τον κύριο Αυγενάκη και γι' αυτό πολεμούν να κάνουν τις εκλογές στην ΕΠΟ. Εμείς συμπαραστεκόμαστε στον κύριο Αυγενάκη ανοιχτά. Τους ενοχλεί που κάνω εκστρατεία για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο. Όταν κάνω μία καταγγελία τη βαφτίζουν δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Νομίζουν ότι με έχουν καταστρέψει οικονομικά αλλά έχω τη δουλειά μου. Τρώω ένα εκατομμύριο πρόστιμα γιατί βαφτίζουν τις καταγγελίες μου δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Αν βρει την τσίπα κανείς από αυτούς να πουν να μου επιστρέψουν τα χρήματα πίσω. Είδαμε και τον κωμικοτραγικό τρόπο της χθεσινής κλήρωσης με μπαλάκια. Πραγματικά η σημερινή μέρα είναι ειδική γιατί όλοι καταλαβαίνουν που μπορούν να φτάσουν αυτοί οι άνθρωποι. Σε λίγες ημέρες θα προσφύγουμε στο διαιτητικό δικαστήριο και θα δουν».