Ο Ελ Αραμπί μεταλλάχθηκε σε Χασάν

Ο Κώστας Χαλέμος σχολιάζει στο ΦΩΣ όσα έγιναν στην 20η αγωνιστική: Τον Χασάν που μεταλλάχθηκε σε Ελ Αραμπί...

Ο Ελ Αραμπί μεταλλάχθηκε σε Χασάν

Στον Ολυμπιακό λείπει ο Ελ Αραμπί, χορεύει ο Χασάν που μοιάζει με μετάλλαξη του Μαροκινού. Δυο γκολ και μια ασίστ μέτρησε ο Αιγύπτιος στη χθεσινή νίκη 3-1 του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Πέντε γκολ σε δέκα συμμετοχές, κι όχι όλες 90λεπτες, δεν είναι δα και μικρό πράγμα. Το τιμάει και με το παραπάνω το συμβόλαιό του ο Χασάν. Κι ούτε γκρίνιες ούτε μουρμούρες επειδή βλέπει τους περισσότερους αγώνες από τον πάγκο.

Με το πέρασμά του από τη… χωραφούπολη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 33 αγώνες εκτός έδρας δίχως ήττα. Την άλλη εβδομάδα θα κλείσει δύο χρόνια αήττητος. Εκείνη η ήττα στην Τούμπα έχει ξεθωριάσει πια για τα καλά. Είναι πλέον φανερό ότι μπορεί να παίρνει αποτελέσματα και με τις… ρεζέρβες του. Οι βασικοί χρειάζεται να πάρουν ανάσες ενόψει των δυο αγώνων με την Αϊντχόφεν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε μαύρα τα γενέθλια του Τραϊανού Δέλλα (έκλεισε τα 45 του χρόνια) φιλοδωρώντας τον Παναιτωλικό με πέντε γκολ στην Τούμπα. Χρειαζόταν μια καθαρή νίκη για να διασκεδάσει τις τελευταίες αποτυχίες του που τον άφησαν 15 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Οι δυο Αυστριακοί, ο Μουργκ και ο Σβαμπ, άνοιξαν τον δρόμο που τον έκανε… λεωφόρο ο Σφιντέρσκι με τα δυο γκολ που σημείωσε. Ο Πολωνός επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα κι έδειξε ότι δεν ξέχασε την τέχνη του σκόρερ.

O OΦΗ έχει πάψει από καιρό να έχει… δηλητήριο. Τουναντίον αποτελεί το φάρμακο για κάθε πονεμένο. Ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για την πληγωμένη μεσοβδόμαδα (από τον ΠΑΣ Γιάννινα) ΑΕΚ να κατέβει στο Ηράκλειο, απ’ όπου έχουν περάσει σχεδόν οι πάντες φέτος. Με σκόρερ τους Γεβγέν Σάκχοφ και Μουαμέρ Τάνκοβιτς πήρε τη νίκη 2-0 που την ανέβασε ξανά στη 2η θέση. Εντύπωση προκάλεσε στο τέλος του αγώνα η συγγνώμη που ζήτησε δημόσια ο Μανόλο Χιμένεθ γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Ραντόνια!

Η εβδομάδα του μέλιτος, λόγω της απόκτησης του Κώστα Μήτρογλου, τελείωσε άσχημα για τον Άρη, που γνώρισε την ήττα 2-1 στην Τρίπολη. Και ο «πιστολέρο» αλλιώς περίμενε την επιστροφή του στη Σούπερ Λιγκ μετά από πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και επτά ημέρες. Έχοντας να αγωνιστεί σε επίσημο σχεδόν 11 μήνες (8 Μαρτίου 2020 ήταν το τελευταίο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν κόντρα στη Χρόνινχεν), ήταν σαφώς ανέτοιμος (ακόμη και για τον πάγκο). Το ήξερε ο Μάντζιος, αλλά αναγκάστηκε να τον ρίξει άρον άρον στη μάχη στο τελευταίο δεκάλεπτο μήπως και σώσει τον βαθμό. Δεν του βγήκε η αλλαγή. Αντίθετα βγήκαν οι αλλαγές του Ράσταβατς καθώς οι Ρεγκίς, Ριέρα, Καπίγια πρωταγωνίστησαν στην ανατροπή του σκορ και χάρισαν στον φορμαρισμένο Αστέρα την πέμπτη σερί νίκη του!

Μόνο με την άμυνα δεν κατακτώνται νίκες. Αν δεν το ήξεραν, το έμαθαν στον Παναθηναϊκό μετά το 0-0 με τη Λαμία στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» κράτησαν για έβδομο σερί ματς ανέπαφη την εστία τους, αλλά δίχως γκολ μπροστά η νίκη έγινε πουλάκι και πέταξε. Μαζί και η ευκαιρία να φτάσουν τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στη βαθμολογία. Ο Μπόλονι χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο όλα τα επιθετικά όπλα που είχε στον πάγκο (Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος, Μακέντα), αλλά όλα αποδείχθηκαν άσφαιρα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατέβηκε γρήγορα από τα σύννεφα όπου βρισκόταν μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ. Τον προσγείωσε ο Ατρόμητος (1-0) με τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του που προήλθε από το γρήγορο γκολ του Ισραηλινού Αγκάγεφ. Στη συνέχεια φρόντισε ο γκολκίπερ Μανδάς με τις αποκρούσεις του να κρατήσει το πολύτιμο τρίποντο.

Συνήθως οι αγώνες ΑΕΛ - Βόλου Κούγια - Μπέου) μετατρέπονται σε… ροντέο. Το μαρτυρούν οι έξι κόκκινες στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια τους. Με τέτοιο παρελθόν, οι έξι κίτρινες που έβγαλε από το τσεπάκι του ο διαιτητής στο σαββατιάτικο ματς φαντάζουν ψιλοπράγματα. Η ΑΕΛ δεν έχει γευτεί ακόμη νίκη στο Αλκαζάρ. Και ούτε πρόκειται, αν δεν λύσει το επιθετικό της πρόβλημα (συμπλήρωσε έξι σερί ματς χωρίς γκολ). Με το 0-0 ο Βόλος προσέθεσε τη Λάρισα στις έδρες της περιφέρειας απ’ όπου έχει φύγει αήττητος.