Χιμένεθ: «Η ομάδα ήταν χάλια ψυχολογικά πριν αναλάβω»

Ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ μίλησε για το ψυχολογικό κομμάτι των παικτών του, μετά τη νίκη (0-2) επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Χιμένεθ: «Η ομάδα ήταν χάλια ψυχολογικά πριν αναλάβω»

Στο ψυχολογικό κομμάτι των παικτών του στο οποίο έδωσε βάση αυτός και οι συνεργάτες του, στα «κλειδιά» της νίκης επί του ΟΦΗ αλλά και στην μεταγραφή του Νταντσένκο, αναφέρθηκε ο προπονητής της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ, μετά το «διπλό» στο Ηράκλειο.

ΟΦΗ - ΑΕΚ 0-2: Επιστροφή στις νίκες στο Ηράκλειο για την «Ένωση»

Αρχικά δήλωσε ο Ισπανός προπονητής: «Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι αν είχαμε μπει με ένα φυσιολογικό τρόπο στα Γιάννινα δεν θα είχαμε χάσει. Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να βγάλω από το μυαλό των παικτών ότι δεν είχε να κάνει με το ποδόσφαιρο. Όλοι μου ζητούν να βοηθήσω την ομάδα στη ψυχολογία, αλλά είναι δύσκολο να βοηθήσεις μία ομάδα που ήταν χάλια ψυχολογικά πριν αναλάβω εγώ. Για εμένα οι ποδοσφαιριστές που έχουμε είναι οι καλύτεροι. Το καλοκαίρι θα υπάρξει ένα τεστ. Τώρα πρέπει να προστατέψουμε τους παίκτες που έχουμε».

Για τα κλειδιά της νίκης: «Σε μία δύσκολη έδρα με έναν καλό αντίπαλο και ένα μικρό γήπεδο νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο είχαμε αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουμε και δεν είχαμε κάποια ξεκάθαρη απειλή από τον αντίπαλο».

Για τα γκολ: «Σίγουρα με το δεύτερο γκολ έρχεται περισσότερη ηρεμία. Στο ημίχρονο είπαμε ότι στο μυαλό πρέπει να έχουμε ότι το ματς είναι 0-0. Αυτό κάναμε και ψάξαμε το δεύτερο γκολ. Κάνουν σπουδαία δουλειά οι επιθετικοί μας παρότι δεν σκόραραν. Δημιούργησαν πολλούς χώρους».

Για τον Νταντσένκο: «Αυτό που θέλω είναι να προσαρμοστεί στην ομάδα το συντομότερο. Ελπίζουμε ότι θα είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να βοηθήσει. Θα πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί. Θα ήθελα ακόμη να ζητήσω συγνώμη γιατί δεν έβαλα τον Ραντόνια, αλλά είναι υπήρχε ο Γαλανόπουλος που είναι τοπ παίκτης. Ο Ραντόνια είναι πολύ ταλαντούχος και έχει όλο το μέλλον μπροστά του».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας