Παναθηναϊκός: Προφορική συμφωνία για Ενγκμπακοτό

Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με Γκινγκάμπ για τη μεταγραφή του διεθνούς Κονγκολέζου εξτρέμ, Γενί Ενγκμπακοτό.

Παναθηναϊκός: Προφορική συμφωνία για Ενγκμπακοτό

Έτοιμος για την πρώτη του χειμερινή προσθήκη είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος λίγες μέρες πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος συμφώνησε με την Γκινγκάμπ για τη μεταγραφή του διεθνούς Κονγκολέζου εξτρέμ, Γενί Ενγκμπακοτό.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός -γεννηθείς στις 23 Ιανουαρίου 1992 στην Κρουά της Γαλλίας, με 5 γκολ και 1 ασίστ σε 21 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα της Ligue2, αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον σύλλογο της Β’ Γαλλίας κι όπως όλα δείχνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό, το οποίο θα είναι διάρκειας 2,5 ετών.

Ο Ενγκμπακοτό ήταν η πρώτη επιλογή του Πιέρ Ντρεοσί για τους εξτρέμ πίσω από τον Στίβεν Μεντόσα. Κι από τη στιγμή που άρχισε να «τσακίζει» η υπόθεση του διεθνούς Κολομβιανού άσο (είναι πολύ κοντά σε συμφωνία η Αμιάν με τη Σίβασπορ για την πώλησή του), άρχισε να «δουλεύει» πολύ πιο έντονα την υπόθεσή του.

Η Γκινγκάμπ, που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά ζητήματα την εφετινή σεζόν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα αφήσει ελεύθερο τον 28χρονο μεσοεπιθετικό έξι μήνες πριν εκπνεύσει το συμβόλαιό του, προκειμένου να γλιτώσει ένα μέρος των απολαβών του και να «ελαφρύνει» το πολύ επιβαρυμένο μπάτζετ της.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το απόγευμα της Παρασκευής (29/1) ο Ενγκμπακοτό άρχισε να «ακολουθεί» και τον επίσημο λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο Instagram, ενώ υπήρξε επιβεβαίωση των προχωρημένων επαφών για την απόκτησή του κι από το γαλλικό Footmercato, που ανέφερε πως οι «πράσινοι» έχουν ήδη συμφωνήσει τόσο με την Γκινγκάμπ, όσο και με τον ποδοσφαιριστή.