ΠΑΟΚ: Συμφώνησε με τον Μπαμπά Ραχμάν

Παίκτης του ΠΑΟΚ είναι οριστικά ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά, ο οποίος συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του «Δικεφάλου» για δανεισμό του από την Τσέλσι.

ΠΑΟΚ: Συμφώνησε με τον Μπαμπά Ραχμάν

Στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν θα αγωνίζεται ο Μπαμπά Ραχμάν, αφού συμφώνησε σε όλα με τους παράγοντες του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο 26χρονος μπακ θα δοθεί δανεικός από την Τσέλσι στους Θεσσαλονικείς, ενώ στη συμφωνία των δύο πλευρών δεν υπάρχει οψιόν αγοράς.

Έτσι, καλύπτεται το κενό που προέκυψε στο αριστερό άκρο της άμυνας μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννούλη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ιστοσελίδα «theathletic.com», ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Τσέλσι για ακόμη μια σεζόν και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει τον δανεισμό του στον ΠΑΟΚ.

Οι Άγγλοι σημειώνουν ότι ο δανεισμός του 26χρονου Γκανέζου αριστερού μπακ θα είναι εξάμηνος, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί το δικαίωμα επέκτασης για ακόμη έναν χρόνο εφόσον ο Ραχμάν Μπαμπά ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του.

Ο Μπαμπά μετράει ήδη 31 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Γκάνας στα 26 του χρόνια (ύψος 1.79). Στο ρόστερ των «μπλε» του Λονδίνου, ανήκει από το 2015, χωρίς, όμως, να καταφέρει να εξελιχθεί σε βασική μονάδα.

Με τη φανέλα της Γκρόιτερ Φιρτ (που τον πήρε από τις ακαδημίες της Ντριμς το 2012) «έγραψε» 48 ματς, δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ.

Με την Άουγκσμπουργκ, όπου μεταπήδησε το 2014 (αντί 2,5 εκατ. ευρώ), είχε 32 παρουσίες και 5 ασίστ κι από εκεί τον απέκτησε (καταβάλλοντας 26 εκ. ευρώ) η Τσέλσι, με την οποία κατέγραψε 26 συμμετοχές, με ένα γκολ και 2 ασίστ σε δύο θητείες (2015-16 και 2017-18),

Ενδιάμεσα οι «μπλε» τον δάνεισαν στην Σάλκε (2016-17) αλλά και την σεζόν 2018-19 για ν' ακολουθήσει ο δανεισμός του, πρόπερσι στην Ρεμς (11 παιχνίδια, ένα γκολ, μία ασίστ).

Πέρυσι πήγε δανεικός για έξι μήνες στη Μαγιόρκα, αλλά λόγω τραυματισμού έπαιξε μόλις σε τρία ματς.

Την φετινή σεζόν έχει καταγράψει τρεις συμμετοχές με την φανέλα της δεύτερης ομάδας της Τσέλσι.