Μετά το «πάρτι»… Αϊντχόφεν

Ο Πέδρο Μαρτίνς βγάζει σπυριά όταν ακούει στην παρούσα φάση για Αϊντχόφεν, αλλά του δίνεται πλέον μία μοναδική ευκαιρία μετά το «πάρτι» που κάνει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, να δει και ως ματς προετοιμασίας τα παιχνίδια πρωταθλήματος που ακολουθούν έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Μετά το «πάρτι»… Αϊντχόφεν

Τρία γκολ, τρία δοκάρια και ένας ΠΑΟΚ να έχει αναλωθεί τις προηγούμενες ημέρες στις καταγγελίες στον Κλάτενμπεργκ για τον Παπαπέτρου και τον Τσαγκαράκη με αφορμή τη διαιτησία τους στο Ατρόμητος – Ολυμπιακός.

Το ποδόσφαιρο τις περισσότερες φορές είναι δίκαιο… Κι όταν μια ομάδα, αλλά κυρίως ο προπονητής και οι παίκτες ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με το τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο, έρχεται μαθηματικά η μέρα που θα δικαιωθεί.

Ο Ολυμπιακός με την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής έχει μία ασφαλή διαφορά (όχι ότι δεν την είχε και πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ), που του δίνει τη δυνατότητα να καταστρώνει από τώρα τα πλάνα του για το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν στις 18 Φεβρουαρίου.

Βέβαια, αν το πει κάποιος στον Μαρτίνς, είναι δεδομένο ότι θα… βγάλει σπυριά. Εδώ έχει φτάσει ο Μαρτίνς στο σημείο να λέει ότι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, λες και ο Ολυμπιακός αν αρχίσει να πετάει βαθμούς αριστερά – δεξιά, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν τη δυνατότητα να πάνε… τρένο μέχρι τέλους.

Οι Πειραιώτες απέναντι στον ΠΑΟΚ έκαναν τα απολύτως απαραίτητα, έχοντας τρία γκολ και τρία δοκάρια! Και επειδή θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι, δεν ήταν πρωταγωνιστής της αναμέτρησης μόνο ο Ελ Αραμπί ή όλοι όσοι βοήθησαν στο δημιουργικό και εκτελεστικό κομμάτι. Πολλοί πόντοι πρέπει να πάνε και στον Ζοσέ Σα, ο οποίος όρθωσε το ανάστημά του στις δύσκολες στιγμές που είχε η άμυνα του Ολυμπιακού. Ειδικά στη φάση του 44ου λεπτού με τον Τζόλη, δεν έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να σκοράρει σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Πάμε όμως στην «επόμενη μέρα», γιατί ο «Δικέφαλος του βορρά» δεν ξέρουμε κατά πόσο κατάλαβε το μάθημά του. Αν δεν το κατάλαβε και τώρα, τότε κακό του… κεφαλιού του. Πάντως, οι προ δύο εβδομάδων δηλώσεις περί «ισοπέδωσης του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο» και οι μπηχτές ότι η βαθμολογική διαφορά δεν αντικατοπτρίζεται στο χορτάρι, τους γύρισαν… μπούμερανγκ και τους προσγείωσαν ανώμαλα.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αντιμετωπίσει ορισμένα από τα ματς πρωταθλήματος που ακολουθούν, ως παιχνίδια προετοιμασίας για την Αϊντχόφεν. Σε 20 μέρες οι Πειραιώτες φιλοξενούν τους Ολλανδούς, ο καιρός περνάει γρήγορα και ο Μαρτίνς θα μπορούσε κάποια ματς να τα δει και ως πρόβα τζενεράλε για να δοκιμάσει π.χ. τον αντι-Σεμέδο και τον αντι-Ραφίνια ενόψει της πρώτης αναμέτρησης της 18ης Φεβρουαρίου για τα νοκ άουτ του Europa League.

Με τα όσα έχει πετύχει φέτος ο Ολυμπιακός εντός των συνόρων, έχουν στερέψει πλέον και οι λέξεις για να περιγράψουν την ανωτερότητά του σε σχέση με τους συνδιεκδικητές του τίτλου. Ο στόχος πλέον πρέπει να είναι η Αϊντχόφεν. Του παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία να ξαναπεράσει στους «16» και να κυνηγήσει το όνειρό του.

Κι αν θέλετε την άποψή μας, ακόμα και τώρα που φεύγει ο Σισέ, ακόμα κι αν φύγει ο Πέπε, ο Ολυμπιακός έχει το υλικό για να περάσει την PSV. Ακόμα και μεταγραφή εξτρέμ να μην γίνει, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αφήστε δε που ο Μπρούμα έχει και τους λόγους του να αποκλείσει την Αϊντχόφεν.