Ολυμπιακός: Ο Σωκράτης, οι πέντε στόπερ και η Αϊντχόφεν

Η προσθήκη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου αυξάνει ακόμα περισσότερο τον ανταγωνισμό στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού. Πότε πιάνει δουλειά, τι γίνεται με τους στόπερ.

Ολυμπιακός: Ο Σωκράτης, οι πέντε στόπερ και η Αϊντχόφεν

Το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα με τις ιατρικές εξετάσεις και την ανακοίνωση από την πειραϊκή ΠΑΕ. Από εδώ και στο εξής όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός σήμερα (26/1) θα βρεθεί στον Ρέντη και θα κάνει την πρώτη του προπόνηση υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς και με τους νέους του συμπαίκτες. Πιάνει δουλειά για να καλύψει το χαμένο έδαφος και να τεθεί άμεσα στη διάθεση του προπονητή του.

Φέτος δεν είχε πάρει παιχνίδια με την Άρσεναλ, αφού δεν ήταν στα πλάνα του Μικέλ Αρτέτα. Προπονούνταν κανονικά όλο αυτό το διάστημα και θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να καλύψει το έδαφος. Ο στόχος είναι να πάρει τα πρώτα λεπτά του στις 3 Φεβρουαρίου στη ρεβάνς με τον Παναιτωλικό.

Με την προσθήκη, λοιπόν, του Σωκράτη ο Ολυμπιακός έχει πλέον πέντε κεντρικούς αμυντικούς. Σεμέδο, Μπα, Σισέ και Αβραάμ είναι οι άλλοι τέσσερις που συμπληρώνουν την πεντάδα των κεντρικών αμυντικών που διαθέτει η ομάδα του Πειραιά. Ο Παπασταθόπουλος με την εμπειρία του μπορεί να δώσει βοήθειες στον Ολυμπιακό και ο μεγάλος στόχος είναι τα ματς με την Αϊντχόφεν. Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να δώσει λύσεις και στο δεξί άκρο της άμυνας. Στο πρώτο ματς με τους Ολλανδούς δεν υπολογίζεται ο Ραφίνια που είναι τιμωρημένος.

Εάν δεν προκύψει κάποια αποχώρηση κεντρικού αμυντικού, διότι υπάρχει η φημολογία για τον Σισέ, ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ μεγάλος από εδώ και στο εξής. Η "μάχη" για τον παρτενέρ του Σεμέδο θα είναι μεγάλη.