ΑΕΚ: Κοντά στην απόκτηση του Νταντσένκο

O 26χρονος Ουκρανός αμυντικός Όλεγκ Νταντσένκο αναμένεται να αποτελέσει την μεταγραφική κίνηση της ΑΕΚ για την ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας

ΑΕΚ: Κοντά στην απόκτηση του Νταντσένκο

Ο 26χρονος δεξιός μπακ Όλεγκ Νταντσένκο είναι ο «εκλεκτός» της ΑΕΚ για το δεξί άκρο της άμυνάς της και όπως όλα δείχνουν αναμένεται να αποκτηθεί ως δανεικός με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Ο Ουκρανός ανήκει στην Ρουμπίν Καζάν αλλά το πρώτο μισό της φετινής σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ούφα, από την όποια η ΑΕΚ απέκτησε και τον Νεντελτσιάρου.

O 26χρονος Ουκρανός έχει καλές επιστροφές αφού είναι γρήγορος. Αμυντικά είναι επαρκής αλλά το δυνατό του σημείο είναι τα καλά χτυπήματα στην επίθεση όπου εκτελεί συνήθως τα κόρνερ και τα φάουλ της ομάδας του.

Μετράει 21 διεθνείς συμμετοχές και 3 γκολ με την Εθνική Ουκρανίας Κ21 ενώ στην Καζάν πήγε το καλοκαίρι του 2019 με μεταγραφή από την Σαχτάρ με την οποία κατέκτησε το νταμπλ το 2019 χωρίς να έχει βασικό ρόλο.

Η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει να καλύψει το συμβόλαιο του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι και αν θελήσει να τον αποκτήσει έχει οριστεί οψιόν αγοράς αφού ο παίκτης ζήτησε επίμονα να φύγει από την Ούφα διακόπτοντας τον δανεισμό παρότι ήταν βασικός κι από τους λίγους διακριθέντες της ομάδας έχοντας 18 συμμετοχές με 5 ασίστ.

Είναι ο πρώτος μπακ σε ασίστ στη Ρωσία και τέταρτος σε ασίστ ανεξάρτητα από θέση σε όλο το πρωτάθλημα.

Η μεταγραφή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και ο παίκτης θα έρθει στην Αθήνα.