Επίσημο: Ο Λοντίγκιν στον ΠΑΣ Γιάννινα (pic)

Παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα και με τη...βούλα ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο έμπειρος τερματοφύλακας επέστρεψε στην Ελλάδα.

Επίσημο: Ο Λοντίγκιν στον ΠΑΣ Γιάννινα (pic)

Ξανά στην Ελλάδα ο Γιούρι Λοντίγκιν. Ο έμπειρος τερματοφύλακας ανακοινώθηκε από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Παίκτης του ΠΑΣ είναι από χθες και επίσημα ο Λοντίγκιν. «H Car.gr Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. Γιάννινα 1966 ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Ελληνορώσο τερματοφύλακα Yuri Lodygin. Γεννημένος στις 26 Μαΐου 1990, ο Yuri έχει αγωνιστεί με τις ομάδες της Zenit, του Ολυμπιακού, της Ξάνθης και του Εορδαϊκού, ενώ έχει υπάρξει διεθνής με την ομάδα της Εθνικής Ελπίδων της χώρας μας και με την ανδρική ομάδα της Εθνικής Ρωσίας. Στην ομάδα μας υπέγραψε συμβόλαιο 6 μηνών με option επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο και θα αγωνιστεί με τη φανέλα νούμερο 13. Καλώς ήλθες στην οικογένεια του ΠΑΣ Yuri» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Γιούρι Λοντίγκιν γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1990 στην πόλη Βλάντιμιρ Ρωσίας από Ρώσο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα.

Σε ηλικία 10 ετών ήρθε στη Δράμα και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ερασιτεχνική ομάδα «Ακρίτας» Κάτω Νευροκοπίου.

Το 2009 βρέθηκε στην ομάδα νέων της Ξάνθης, όπου έγινε επαγγελματίας και δόθηκε δανεικός για ένα χρόνο στον Εορδαϊκό. Το 2014 μεταγράφηκε από την Ξάνθη στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, όπου έκανε 110 συμμετοχές, μέχρι τον Ιανουάριο του 2019 που γύρισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Με τους ερυθρόλευκους είχε 3 συμμετοχές. Το καλοκαίρι του 2019 πήγε στην τουρκική ομάδα Γκαζιάντεπ και στη συνέχεια μεταπήδησε στη ρώσικη ομάδα Άρσεναλ Τούλα από την οποία έμεινε ελεύθερος.