Kι όμως, είναι «τελικός» το ματς Κυπέλλου στο Αγρίνιο!

Ο Ολυμπιακός πρέπει να καθαρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου έναντι του Παναιτωλικού από το πρώτο παιχνίδι του Αγρινίου (20/1) για έναν και μοναδικό λόγο...

Kι όμως, είναι «τελικός» το ματς Κυπέλλου στο Αγρίνιο!

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο Ολυμπιακός διανύει μία περίοδο που τα σημάδια κόπωσης και η έλλειψη φρεσκάδας είναι κάτι παραπάνω από εμφανέστατα, τότε έχει... τσίμπλες στα μάτια του.

Προς Θεού, δεν λέμε ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Δεν είναι όμως και στα... ντουζένια του. Είναι μία περίεργη περίοδος, που συνήθως εμφανίζεται στο λιμάνι τον Φλεβάρη (τότε κάνει τις περισσότερες φορές την αγωνιστική «κοιλιά» ως προς τις εμφανίσεις του), αλλά φέτος ήρθε έναν μήνα νωρίτερα.

Το έχουμε αναλύσει πολλάκις, ότι οι Πειραιώτες έχουν την ποιότητα (αν θέλετε και λίγο... άστρο) και παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Είτε με γκολ στο 93’, είτε με μόλις μία τελική σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, είτε με πάσα του Βαλμπουενά που έχασε την ισορροπία του. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το... ταμπλό γράφει ότι ο Ολυμπιακός οδηγεί για τα καλά την κούρσα του πρωταθλήματος και αυτό είναι κάτι που ιστορικά το πετυχαίνει εννιά στις δέκα φορές η ομάδα του Πειραιά.

Το έχει στο DNA του ο Ολυμπιακός, ακόμα και στις κακές βραδιές λόγω ποιότητας να παίρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Βέβαια κάποια στιγμή δεν θα βρίσκει συνεχώς γκολ με αυτόν τον τρόπο, είναι πιθανό να έρθει και η γκέλα.

Το μείζον θέμα για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι χρειάζονται ανάσες... Το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το Κύπελλο είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Μαρτίνς να κάνει εκτεταμένο ροτέισον. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να δούμε ακόμα και 9 αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Επιβάλλεται φυσικά να προχωρήσει σε αλλαγές, γιατί υπάρχουν ορισμένα παιδιά που έχουν τραβήξει μεγάλο κουπί.

Όπως επιβάλλεται να ξεμπερδεύει με την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Σε μία ιδιαιτέρως επιβαρημένη περίοδο που δεν γνωρίζουμε κιόλας πότε θα ανεβάσει στροφές ο Ολυμπιακός, δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιστρατεύσει ο Μαρτίνς τους βασικούς στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη σε δύο εβδομάδες, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Υποτίθεται ότι οι «ρεζέρβες» θα έχουν και ένα κίνητρο στο Αγρίνιο, ώστε να δείξουν στον Μαρτίνς ότι αξίζουν περισσότερες ευκαιρίες. Ας μην δώσουν δικαιώματα λοιπόν... Ας δουν το ματς ως «τελικό». Και για εκείνους, αλλά και για να μην έχει ο Ολυμπιακός έναν επιπλέον «βραχνά» σε 15 μέρες στο ήδη «φορτωμένο» πρόγραμμά του.

Μην ξεχνάμε ότι μόλις μπει ο Φλεβάρης, θα πρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο να γίνεται και μία διαχείριση του ρόστερ από πλευράς Μαρτίνς για να μην χάσει κι άλλα βασικά του στελέχη από το πρώτο ματς με την PSV. Ήδη θα απουσιάσουν οι Σεμέδο και Ραφίνια. Καλό είναι λοιπόν, όποτε του δίνεται η δυνατότητα, να φρεσκάρει την ομάδα του, έτσι ώστε τα «βαριά χαρτιά»του να πάνε με όσο το δυνατόν περισσότερο οξυγόνο στα πνευμόνια τους.

Για αυτό το ξαναλέμε: «Τελικός» είναι το ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο την Τετάρτη (20/1). Δεν υπάρχει λόγος να «τρέχουν» στον επαναληπτικό.