Σε αναζήτηση ομάδας ο κόουτς πλέον Όλαφ Μέλμπεργκ

Ο Μέλμπεργκ απολύθηκε από την σουηδική Χέλσινγκμποργκ και ψάχνει ομάδα εκτός Σουηδίας για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα.  

Σε αναζήτηση ομάδας ο κόουτς πλέον Όλαφ Μέλμπεργκ

Στα 43 του είναι πλέον ο παλαίμαχος αμυντικός του Ολυμπιακού, Όλαφ Μέλμπεργκ, ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια ακολουθεί καριέρα προπονητή στην πατρίδα του και τώρα βρίσκεται σε αναζήτηση νέας επαγγελματικής «στέγης».

Τελευταίος του σταθμός η Χέλσινγκμποργκ, με την οποία ωστόσο δεν τα πήγε καθόλου καλά, καθώς υποβιβάστηκε στη 2η κατηγορία του πρωταθλήματος Σουηδίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διοίκηση του συλλόγου να του δείξει την πόρτα της εξόδου, με τα σουηδικά ΜΜΕ ωστόσο να κάνουν λόγο για σοβαρές ευθύνες της διοίκησης, εξαιτίας της μη ενίσχυσης της Χέλσινγκμποργκ και της επιμονής του Μέλμπεργκ για απόκτηση συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.

Η ουσία είναι ότι ο 43χρονος πάλαι ποτέ «Βίκινγκ» του Ολυμπιακού είναι άνεργος και αυτή τη φορά ελπίζει να βρει μία ομάδα εκτός Σουηδίας για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα.

Ως ποδοσφαιριστής έχει περάσει από την Ισπανία (Σανταντέρ, Βιγιαρεάλ), την Αγγλία (Άστον Βίλα), την Ιταλία (Γιουβέντους) και την Ελλάδα (Ολυμπιακός), αφήνοντας μόνο φίλους και φυσικά πολύ όμορφες ποδοσφαιρικές εικόνες, καθώς αποτέλεσε έναν από τους πιο αγαπητούς παίκτες σε όλους τους οπαδούς.

Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπρομαποϊκάρνα, στην οποία έμεινε για δύο χρόνια (Ιανουάριος του 2016 έως Ιανουάριος του 2018). Ταυτόχρονα ήταν και τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, αφήνοντας το στίγμα του. Στη συνέχεια πήγε στην Δανία για ένα τρίμηνο για... αγροτικό (Φρέμαντ) και από τον Σεπτέμβριο του 2019 κάθισε στον πάγκο της Χέλσινγκμποργκ έως και πριν από λίγες μέρες.