Βαλμπουενά: Σε επτά μήνες τρία χαμένα πέναλτι

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είδε τον Λευτέρη Χουτεσιώτη να του αποκρούει το πέναλτι και για πέμπτη φορά στην καριέρα του δεν ευστόχησε από την άσπρη βούλα.

Βαλμπουενά: Σε επτά μήνες τρία χαμένα πέναλτι

Στο 20' της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ματιέ Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που είχε κερδίσει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Λευτέρης Χουτεσιώτης έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά το πέναλτι του Γάλλου μεσοεπιθετικού της ομάδας του Πειραιά. Ο 26χρονος πορτιέρε έκανε μία εξαιρετική απόκρουση και ανάγκασε τον Ματιέ σε ένα ακόμα χαμένο πέναλτι.

Αυτό δεν ήταν το πρώτο που έχασε με την ερυθρόλευκη φανέλα. Συγκεκριμένα ο Γάλλος έχει χάσει ακόμη δύο με τον Ολυμπιακό. Το πρώτο ήταν την 1η Ιουλίου στο 2-1 των Πειραιωτών επί του ΟΦΗ όταν σημάδεψε το δοκάρι του Δημήτρη Σωτηρίου. Τέσσερις ημέρες μετά και συγκεκριμένα στις 5 Ιουλίου ο Σωκράτης Διούδης απέκρουσε πέναλτι του Γάλλου και το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ έμεινε μέχρι το τέλος.

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα αστόχησε για τρίτη φορά με την ερυθρόλευκη και για πέμπτη φορά συνολικά στην καριέρα του. Ο Βαλμπουενά έχει εκτελέσει 20 πέναλτι σε όλη του την καριέρα και έχει χάσει τα πέντε (τα τρία με τον Ολυμπιακό). Με τους Πειραιώτες έχει χτυπήσει τα περισσότερα, αφού 13 φορές έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα. Το πρώτο πέναλτι που έχασε ήταν στις 11 Νοεμβρίου 2012 στο 2-2 της Μαρσέιγ με τη Νις όταν του το απέκρουσε ο Οσπίνα. Στις 9 Νοεμβρίου 2014 αστόχησε σε πέναλτι όταν η Ντιναμό Μόσχας αντιμετώπισε ΤΣΣΚΑ και του το απέκρουσε ο Ακινφέεβ, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα του πήρε τη νίκη με 1-0.

Όλα τα εύστοχα πέναλτι του Βαλμπουενά

Όλα τα χαμένα πέναλτι του Βαλμπουενά