Ολυμπιακός: Το μεγαλείο ψυχής του Χασάν και τα «χρυσά» του γκολ

Ο Αχμέντ Χασάν «χτύπησε» γι' ακόμα μία φορά στις καθυστερήσεις και χάρισε μία μεγάλη νίκη στον Ολυμπιακό. Η σημασία του γκολ στις καθυστερήσεις και η αφιέρωση στον Ελαμπντελαουί.

Ολυμπιακός: Το μεγαλείο ψυχής του Χασάν και τα «χρυσά» του γκολ

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Αχμέντ Χασάν στη Nova για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα είχε συγκινήσει με τα παρακάτω λόγια του: «Πολλά μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή, πρέπει να είσαι ευγνώμων που ζεις που ξυπνάς κάθε πρωί. Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και νιώθω πολύ δυνατός και είμαι ευτυχισμένος που ανήκω σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ σαν τον Ολυμπιακό».

Το καλύτερο, όμως, το κρατούσε για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Με κεφαλιά του Αιγύπτιου επιθετικού στο 90+3 ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση της ομάδας της Ηπείρου. Ένα γκολ που το ήθελε πολύ ο Χασάν, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά με την υγεία του. Η περίπτωση του 27χρονου επιθετικού είναι μάθημα ζωής για πολύ κόσμο.

Ο Χασάν ήταν από τους άτυχους που προσβλήθηκε από κορονοϊό και προκάλεσε επιπλοκές στην υγεία του. Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Αιγύπτιος κινδύνεψε να δει την καριέρα του να τερματίζεται. Οι προηγούμενες εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες για τον ίδιο, που δεν σταμάτησε να παλεύει και να πιστεύει στην επιστροφή. Με δύναμη ψυχής γύρισε στα γήπεδα και ήταν αυτός που σκόραρε κατά του ΠΑΣ.

Ήταν ένα δώρο για τον Αχμέντ Χασάν αυτό το γκολ, μία… ένεση στη ψυχολογία του για τη συνέχεια. Για τον Αιγύπτιο, πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που σκοράρει στο φινάλε μίας αναμέτρησης. Ο ίδιος θυμήθηκε ένα ματς με τον Πανιώνιο. Ήταν πράγματι μία αναμέτρηση με τους "κυανέρυθρους" στην πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό και με γκολ στο 90+2 έκανε το 1-0 και χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες.

Αυτό το γκολ στη Νέα Σμύρνη δεν ήταν και το μοναδικό. Πέρσι όταν γύρισε με τη μορφή του δανεισμού σκόραρε στο Περιστέρι, στο 90' και ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο. Ήταν μάλιστα ένα κομβικό παιχνίδι για την εξέλιξη του πρωταθλήματος και ο Χασάν ήταν αυτός που το είχε καθορίσει. Φέτος το έκανε ξανά σκοράροντας κατά της Μαρσέιγ στο 90+1 και κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Εκείνο το γκολ το είχε πετύχει την ημέρα που συμπληρώνονταν πέντε χρόνια από το θάνατο του πατέρα του και χάρη σε αυτό το γκολ ο Ολυμπιακός τον Φεβρουάριο θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν.

Με το τέρμα κόντρα στον ΠΑΣ έφτασε τα έξι με την ερυθρόλευκη φανέλα τη φετινή σεζόν. Δικαιώνει στο ακέραιο τον Πέδρο Μαρτίνς που επέμενε να γυρίσει πέρσι τέτοια εποχή και το καλοκαίρι επέμενε να αποκτηθεί. Το σημαντικό, όμως, είναι ότι πρόκειται για ένα παράδειγμα μεγαλείου ψυχής, ένας μαχητής που δεν λυγίζει από τις δυσκολίες. Και μέσα σε όλα αυτά δεν ξέχασε τον καλό του φίλο, τον Ομάρ Ελαμπντελαουί στον οποίο αφιέρωσε το γκολ που πέτυχε.