Κούραση, ντεφορμάρισμα: Έχει «μέταλλο», αλλά και PSV μπροστά του

Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι στις κακές του μέρες καταφέρνει να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει (Αγρίνιο, Τούμπα, ΠΑΣ Γιάννινα), αλλά με την Αϊντχόφεν τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, αν δεν βρει ξανά τα «πνευμόνια» του και την ένταση στο παιχνίδι του.

Κούραση, ντεφορμάρισμα: Έχει «μέταλλο», αλλά και PSV μπροστά του

Μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα για το πρωτάθλημα. Όμως, όποιος πιστεύει ότι ο φετινός Ολυμπιακός θα χάσει το πρωτάθλημα, τότε ας… σηκώσει το χέρι του! Οι Πειραιώτες ακόμα και να χάσουν π.χ. βαθμούς στο Περιστέρι την άλλη Κυριακή (24/1) ή αν έφερναν 0-0 με τον ΠΑΣ, δεν θα ερχόταν η καταστροφή. Κι αυτό, γιατί οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν δείχνουν ικανοί να πάνε… τρένο έως το τέλος και να εκμεταλλευτούν στο 100% οποιοδήποτε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει την τύχη να έχει χτίσει μία ομάδα, που ακόμα και στην κακή της μέρα βρίσκει τον τρόπο να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Το είδαμε στο Αγρίνιο, το είδαμε στην Τούμπα, το είδαμε και με τον ΠΑΣ. Θα προσθέσουμε και το παιχνίδι με την ΑΕΚ παρά το τελικό 3-0, καθώς στο ξεκίνημα του β’ μέρους και με το σκορ στο 1-0, η «Ένωση» έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει (η μία εξ αυτών δοκάρι), μέχρι που ήρθε ο Ελ Αραμπί να σημειώσει το δεύτερο τέρμα και να βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες των «κιτρινόμαυρων».

Ο Ολυμπιακός του 2021 δεν θυμίζει τον Ολυμπιακό του 2020. Όλες οι ομάδες διανύουν (και δικαιούνται έως έναν βαθμό) περίοδο ντεφορμαρίσματος. Το θέμα είναι πώς αντιδρούν και πώς καταφέρνουν να τις ξεπεράσουν. Οι Πειραιώτες έχουν την ποιότητα - αν θέλετε και το… άστρο - να κερδίζουν μεταξύ άλλων και την εμφανέστατη κόπωση των ποδοσφαιριστών τους.

Ναι, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αν έμπαινε το σουτ του Τζόλη στο 90φεύγα στην Τούμπα, θα είχαμε διαφορετικού είδους συζήτηση. Πράγματι, έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Επίσης, αν ο Χασάν δεν σκόραρε στο 93’ κόντρα στον ΠΑΣ, θα δινόταν μεγαλύτερη βαρύτητα στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάζει έλλειψη επιθετικών ιδεών και κυρίως έλλειψη έντασης και φρεσκάδας.

Αν θέλουμε, ωστόσο, να είμαστε σωστοί στην κριτική μας, θα πρέπει να πούμε φυσικά ότι καμία άλλη ομάδα δεν έχει το «μέταλλο» του Ολυμπιακού. Να παίρνει δηλαδή σερί παιχνίδια δίχως να γοητεύει με τις εμφανίσεις της. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να γίνει και συνήθειο, γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα το πληρώσει.

Στην Ελλάδα μπορεί να μην έχει «πληγωθεί» βαθμολογικά λόγω των κατώτερων των προσδοκιών εμφανίσεων του, αλλά εδώ και μέρες το φωνάζουμε ότι το μεγάλο «στοίχημα» για τον Ολυμπιακό, είναι το Europa League.

Να είστε σίγουροι λοιπόν, ότι η Αϊντχόφεν δεν πρόκειται να συγχωρήσει τέτοιου είδους «συμπεριφορές»! Όποιος έχει δει τους Ολλανδούς, από τη μέση και μπροστά είναι… φωτιά, πρόκειται για μία πολύ καλά γυμνασμένη και αθλητική ομάδα και μολονότι η άμυνά της είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της, είναι δεδομένο ότι θα έρθουν στον Πειραιά για να εκμεταλλευτούν τις απουσίες του (Σεμέδο, Ραφίνια) και τις αδυναμίες του.

Τα «καμπανάκια» από τα τρία σερί ματς, που ο Ολυμπιακός είχε έλλειψη δημιουργικότητας, ιδεών και έντασης, είναι περισσότερο «καμπανάκια» όχι ενόψει Περιστερίου (24/1) ή ΠΑΟΚ (27/1), αλλά ενόψει PSV. Κι όσοι πιστεύουν ότι είναι πολύ μακριά το ματς με τους Ολλανδούς, τότε κάνουν τεράστιο λάθος. Με παιχνίδια ανά τρεις-τέσσερις μέρες, η αναμέτρηση με την PSV θα έρθει δίχως να το πάρουμε… χαμπάρι.