Παναθηναϊκός: «Κολλάει» η μεταγραφή του Ζαγαρίτη

Ο Παναθηναϊκός ζητά εγγυητική ύψους 500 χιλ ευρώ από την Πάρμα για τη μεταγραφή του Βασίλη Ζαγαρίτη λόγω κακού προηγούμενου με τον Σωτήρη Νίνη για τον οποίο οι δύο ομάδες είναι στα δικαστήρια

Παναθηναϊκός: «Κολλάει» η μεταγραφή του Ζαγαρίτη

Η μεταγραφή του Βασίλη Ζαγαρίτη βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, αλλά έχει «κολλήσει» λόγω της διαφωνίας, αλλά και του… παρελθόντος που έχουν Παναθηναϊκός και Πάρμα.

Κι αυτό διότι οι δύο ομάδες είναι ακόμα στα δικαστήρια λόγω της υπόθεσης του Σωτήρη Νίνη, ο οποίος πήρε μεταγραφή στους Ιταλούς πριν μερικά χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός αξίωσε τα «τροφεία» ύψους 500 χιλ ευρώ για τον παίκτη, αλλά οι «παρμέντσι» υποστήριξαν πως η οφειλή βαραίνει το… προηγούμενο ΑΦΜ της ομάδας, η οποία είχε πτωχεύσει λόγω χρεών και είχε υποβιβαστεί.

Μάλιστα οι δύο πλευρές έχουν φτάσει μέχρι το CAS, με τους «πράσινους» να ζητούν τα χρήματα.

Ετσι λοιπόν στην περίπτωση του Ζαγαρίτη απαίτησαν από την διοίκηση της Πάρμα μια εγγυητική ύψους 500 χιλ ευρώ όσα και τα χρήματα που θα έχουν να λαμβάνουν για τα «τροφεία» του 19χρονου, αλλά και την αποζημίωση για την παραχώρησή του από τώρα και τα οποία έπρεπε να πληρωθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Αρχικά οι Ιταλοί αρνήθηκαν, αλλά μετά από συζητήσεις, απάντησαν ότι θα ικανοποιήσουν την απαίτηση των ιθυνόντων του «τριφυλλιού», ώστε να κλείσει η συμφωνία για την παραχώρηση του νεαρού.

Πάντως, μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (16/1) στα γραφεία της ΠΑΕ δεν είχε έρθει κάτι από την Πάρμα. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θα περιμένουν και έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα συναινέσουν στη μεταγραφή του Ζαγαρίτη.

Η ΠΑΕ θα εισπράξει 385.000 ευρώ από τα τροφεία για την εκπαίδευση του Ζαγαρίτη, ενώ για την άμεση παραχώρηση του άλλα 120-130.000 ευρώ. Συνολικά περίπου 500.000 ευρώ θα είναι το όφελος από τον νεαρό ακραίο.