Μια πτήση στα τυφλά

O Κώστας Χαλέμος γράφει στο ΦΩΣ για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και για την πτήση στα τυφλά του Πασχαλάκη.

Μια πτήση στα τυφλά

Στη χθεσινή μάχη της Τούμπας ο ΠΑΟΚ του -10 ήθελε να αποδείξει, ο Ολυμπιακός του +10 απλά να δείξει. Το τελικό 1-1 δεν ανέδειξε νικητή, ωστόσο άφησε έναν κερδισμένο: τον Ολυμπιακό, που δίχως να φορτσάρει και όντας πίσω στο σκορ μέχρι το 77’ κατάφερε να φύγει αήττητος από τη Θεσσαλονίκη και να συνεχίσει τον καλπασμό του προς τον τίτλο.

Ο ΠΑΟΚ, που είχε το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, που δημιούργησε ευκαιρίες – αν και όχι τόσο σπουδαίες, με εξαίρεση το δοκάρι του Τζόλη στις καθυστερήσεις-, έμεινε στο τέλος με άδειο καλάθι γιατί το χτίσιμο μιας ομάδας δεν ξεκινά από τον σέντερ φορ αλλά από τον τερματοφύλακα.

Ο Πασχαλάκης απέδειξε ότι είναι ικανός για το καλύτερο και για το χειρότερο. Στο 14’ έκανε σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Εμβιλά, αλλά στο 34’ τα έκανε μαντάρα με την έξοδο που πραγματοποίησε γκρεμίζοντας τον Ίνγκασον και ανατρέποντας τον Ελ Αραμπί. Το... χειρότερο όμως το κρατούσε για το τέλος, όταν με μια πτήση στα τυφλά χάρισε στον Μπα το γκολ της ισοφάρισης.

Μέχρι εκείνο το σημείο -με λίγη τύχη (βλέπε δοκάρι Εμβιλά στο 13’)- το σχέδιο του Γκαρσία λειτουργούσε καλά. Ήταν δυνατός ο ΠΑΟΚ στις στατικές φάσεις, έγινε δυνατότερος με την προσθήκη του Κρμέντσικ. Γι’ αυτό ο Ουρουγουανός τον ξεκίνησε στην 11άδα, προτιμώντας τον από τον Σφιντέρσκι που είναι πιο… λάιτ φορ.

Δυο φορές με στημένη την μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, τη μια με τον Ίνγκασον και την άλλη με τον Κρμέντσικ, η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλησίασε το γκολ. Το πέτυχε τελικά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, σε μια φάση που είναι αλήθεια ότι η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο αφήνοντας τον Ουάρντα μόνο στη μικρή περιοχή.

Και δυο λόγια για τον διαιτητή. Ο Ιταλός Φάμπρι, «ούνα φάτσα ούνα ράτσα», γνωρίζοντας τα τερτίπια των ποδοσφαιριστών στο ελληνικό πρωτάθλημα, απέφυγε τα πολλά σφυρίγματα, άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και η τακτική αυτή τον δικαίωσε...