Η εγγύηση των στημένων και η… εξιλέωση του Μπα !

Ακόμα και όταν δεν αποδίδει στο επιθυμητό επίπεδο, ο Ολυμπιακός βρίσκει λύσεις στη φετινή περίοδο από τις στημένες φάσεις.

Η εγγύηση των στημένων και η… εξιλέωση του Μπα !

Για τρίτο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος που δίνει στο γήπεδο της Τούμπας (δύο για την κανονική περίοδο και ένα για τα πλέι οφ), ο Ολυμπιακός κατάφερε να μην ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ, έχοντας σκοράρει και στα τρία συγκεκριμένα παιχνίδια στην έδρα του «Δικεφάλου του Βορρά». Η ομάδα του Πειραιά δεν πήρε μεν το μάξιμουμ από τον αγώνα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο διατήρησε το +10 από τον βασικό ανταγωνιστή του για τον τίτλο και παράλληλα το αήττητο στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Οι παίκτες του Μαρτίνς δεν ενθουσίασαν με την απόδοσή τους απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, μετά το πρώτο δεκάλεπτο έφεραν το ματς απολύτως στα μέτρα τους στο α’ μέρος, χωρίς να απειλούνται πίσω και κρατώντας την μπάλα στα δικά τους πόδια. Το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν ότι ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να σκοράρει όχι σε αυτό το διάστημα, αλλά στο «κακό» του β’ ημίχρονο. Διότι όπως και στο ξεκίνημα του ματς, έτσι και στην αρχή της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο δυνατά με σκοπό να αιφνιδιάσει και το πέτυχε σε μια στιγμή αμυντικής αδράνειας.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η ηρεμία και ο έλεγχος του α’ ημιχρόνου πήγαν… περίπατο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έδειχνε να έχει χάσει την ψυχραιμία του και αδυνατούσε όχι να απειλήσει αλλά ακόμα και να πλησιάσει την «ασπρόμαυρη» εστία. Πώς κατόρθωσε να αντιδράσει; Με την εγγυημένη λύση ενός ακόμα στημένου.

Είναι προφανές ότι ο Μαρτίνς δουλεύει εκτενώς με τους παίκτες του τις στημένες φάσεις, οι οποίες πλέον αποτελούν «λίρα εκατό» για τους Πειραιώτες. Μέσω μιας στημένης φάσης κατάφεραν να… ξελασπώσουν τους εαυτούς τους σε ένα κακό 45λεπτο. Και δη με τον παίκτη που είχε αδρανήσει περισσότερο στο γκολ του ΠΑΟΚ, τον Ουσεϊνού Μπα, ο οποίος είχε πάει αργοπορημένα πάνω στον Ουάρντα, όμως εξιλεώθηκε με τον πλέον εμφατικό τρόπο!