Δεν το χάνει, αλλά...

Ο Παναγιώτης Λιακόπουλος εξηγεί και αναλύει ότι όταν ο χειρότερος - στην επανάληψη- φετινός Ολυμπιακός καταφέρνει και παίρνει βαθμό (1-1) στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, τότε δεν μπορεί να χάσει και το φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού

Δεν το χάνει, αλλά...

Όταν ο χειρότερος -στην επανάληψη- φετινός Ολυμπιακός καταφέρνει και παίρνει βαθμό (1-1) στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ, που ενδεχομένως έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, τότε μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς γιατί δεν μπορεί να χάσει και το φετινό πρωτάθλημα η ομάδα του μεγάλου λιμανιού.

Οι «ερυθρόλευκοι» στην επανάληψη δεν... υπήρχαν στην Τούμπα, βρέθηκαν να κυνηγάνε στο σκορ, αλλά δεν έβγαλαν ποτέ αντίδραση, αν και υπήρχε χρόνος, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει.

Φυσικά κατάφεραν με τον Μπα να πάρουν τον βαθμό και στο ποδόσφαιρο αυτό είναι που μετράει, ωστόσο για ένα ολόκληρο ημίχρονο όχι μόνο δεν κατάφερε να βγάλει φάση της προκοπής αλλά αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, να την κυκλοφορήσει σωστά και να προβληματίσει τον ΠΑΟΚ, που έπαιζε ουσιαστικά χωρίς καθαρό αμυντικό χαφ.

Ο Ολυμπιακός, που μπήκε χωρίς μυαλό και στο πρώτο μέρος, δεν το «πλήρωσε» στο πρώτο δεκάλεπτο, κατάφερε στη συνέχεια να ισορροπήσει, να κρατήσει μπάλα, ενώ είχε και την καλύτερη στιγμή στο ματς με την τριπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Βέβαια, όσο άτυχος ήταν στη συγκεκριμένη φάση ο Ολυμπιακός τόσο τυχερός ήταν στην επανάληψη και ειδικά στο τέλος του αγώνα, εκεί όπου ο Τζόλης σε μια γνώριμη κίνησή του λίγο έλειψε να χαρίσει το τρίποντο στον ΠΑΟΚ με την υπέροχη ενέργειά του.

Από εκεί και πέρα δεν βγήκε στον Πέδρο Μαρτίνς η απόφασή του να ξεκινήσει με Φορτούνη, Βαλμπουενά τον αγώνα. Όχι γιατί ήταν κακοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν ο κόουτς κοίταξε στον πάγκο του για να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού που ήταν κακή στην επανάληψη, δεν είχε ούτε τον διεθνή Έλληνα αλλά ούτε τον Γάλλο άσο. Έτσι, έριξε τον Ραντζέλοβιτς που δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση και τον Χασάν ο οποίος μόλις που έχει επιστρέψει στη δράση.

Η ουσία είναι βέβαια πως έστω και έτσι, με μέτρια εικόνα στο πρώτο ημίχρονο και κακή στην επανάληψη, μέσα στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τον πόντο. Βέβαια, θα πρέπει να... μάθει γιατί στην Ελλάδα μπορεί να μην το πληρώνει, αλλά στην Ευρώπη δεν είναι το ίδιο.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του μπήκε με το… μαχαίρι στα δόντια γιατί δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη. Βέβαια, στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση τη φάση στο ξεκίνημα, μπορεί να ήθελε, να είχε διάθεση, αλλά η αλήθεια είναι πως έμοιαζε να μην ξέρει τον τρόπο για να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει, πέρα από τις στημένες μπάλες. Πάντως, για όσους έχουν δει φέτος παιχνίδια της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ξέρουν καλά πως σε σετ παιχνίδι δεν μπορεί να δημιουργήσει και απειλεί κυρίως από στημένες μπάλες και από ατομικές ενέργειες του Τζόλη. Ο τελευταίος, άγνωστο γιατί, έμεινε στον πάγκο από τον Πάμπλο Γκαρσία και χρησιμοποιήθηκε στα τελευταία λεπτά. Έστω και αυτό το μικρό χρονικό διάστημα ήταν αρκετό για τον μικρό να... εκθέσει τον προπονητή του, που θα μπορούσε να τον έχει ρίξει στη «μάχη», αν όχι βασικό, τουλάχιστον πιο γρήγορα στην επανάληψη.

Στα υπέρ βέβαια του Γκαρσία, η εντολή του, ειδικά στην επανάληψη, να πιέσει ψηλά η ομάδα του και να... χαλάσει την κυκλοφορία του Ολυμπιακού, κάτι που είχε κάνει και ο Παναθηναϊκός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο ντέρμπι των «αιωνίων» τον περασμένο Νοέμβριο και είχε προκαλέσει ζητήματα στους «ερυθρόλευκους».