Έπαιξε «τόσο όσο…»

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε όσο χρειαζόταν για να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, κόντρα στον ΠΑΟΚ που ήθελε αλλά δεν μπορούσε να κερδίσει

 Έπαιξε «τόσο όσο…»

Όταν ακούς τους προπονητές των δύο ομάδων που στο περσινό πρωτάθλημα τερμάτισαν στις υψηλότερες θέσεις του με το που τελειώνει η μεταξύ τους αναμέτρηση να αναφέρονται στα τερτίπια του... καιρού και τον «ασκό του Αιόλου», μπορείς με πολύ μεγάλη πιθανότητα να πέσεις μέσα να στοιχηματίσεις για τη χαμηλή ποιότητα του προσφερόμενου θεάματος, ακόμη και αν δεν έχεις δει ούτε δευτερόλεπτο από αυτήν...

Δεν συνέβη κάτι μη αναμενόμενο στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας. Το ματς είχε πολλή τακτική και λίγο ποδόσφαιρο. Με υπαιτιότητα κυρίως του Ολυμπιακού, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο ματς αφού στο μυαλό όλων φαίνεται να είναι, εδώ και κάμποσο καιρό, δύο σημαντικότερα από αυτό: εκείνα με την Αϊντχόφεν για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Τουλάχιστον έτσι δείχνει εσχάτως, πηγαίνοντας με ροτέισον και τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, ούτως ώστε να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο φρέσκος τον Φλεβάρη. Και χθες με το που δέχθηκε το γκολ βγήκε μπροστά για το γκολ. Νωρίτερα δεν έδειξε να καίγεται για να σκοράρει. Έπαιξε, δηλαδή, «τόσο όσο...».

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο. Το αντιμετώπισε ως τελικό (όπως παραδοσιακά συμβαίνει, άλλωστε, όταν ανεβαίνει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα) και παραλίγο να τον πάρει. Δεν κατάφερε, ελέω Μπα, να βάλει «γαλόνι» στη φετινή του σεζόν ότι υποχρέωσε τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη τους ήττα και του έμεινε σε επίπεδο εντυπώσεων ότι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν έδειξε χειρότερος από τον αντίπαλό του.

Ωστόσο το «αφήγημα» -για λαϊκή κατανάλωση– του προπονητή του μετά το τέλος του αγώνα ότι «δεν είναι καλύτεροι (σ.σ. ο Ολυμπιακός) από εμάς, αλλά τα λάθη μας διαμόρφωσαν αυτήν την κατάσταση» δεν αλλάζει το γεγονός ότι η διαφορά των δύο ομάδων στον βαθμολογικό πίνακα είναι διψήφια (-10) και με δεδομένο ότι η λογική λέει ότι οι Θεσσαλονικείς, που είχαν συσπειρωθεί για να κερδίσουν το χθεσινό ματς, θα «ξεφουσκώσουν», το πιθανότερο είναι να αυξηθεί παρά να μειωθεί ως το φινάλε... Επίσης δεν αρκεί για να εξηγήσει γιατί δεν ξεκίνησε ο πλέον φέρελπις παίκτης του (Τζόλης).