Ρόι Κάρολ: Αναπολεί τον Πειραιά και σκοπεύει να επιστρέψει στην Ελλάδα

Για την παρουσία του στα Ελληνικά γήπεδα και το πως η έλευση του στα μέρη μας άλλαξε τη ζωή του μίλησε σε συνέντευξη του ο (πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού) Ρόϊ Κάρολ σε εφημερίδα της Βορείου Ιρλανδίας

Ρόι Κάρολ: Αναπολεί τον Πειραιά και σκοπεύει να επιστρέψει στην Ελλάδα

Πάνε 6,5 χρόνια απ' όταν έφυγε από τον Ολυμπιακό ο Ρόι Κάρολ αλλά ο 43χρονος γκολκίπερ δεν ξεχνά ούτε τα δύομιση χρόνια στους «ερυθρόλευκους» (Γενάρης 2012 - καλοκαίρι 2014) ούτε την σεζόν που προηγήθηκε στον ΟΦΗ. αφού κατάφερε να βγει ξανά στο προσκήνιο, έχοντας καταφέρει να πολεμήσει τους προσωπικούς του δαίμονες (σ. αλκοόλ) που παραλίγο να καταστρέψουν ολοκληρωτικά την καριέρα του...

Ο Βορειοϊρλανδός κίπερ, που είχε φορέσει νωρίτερα τη φανέλα των Χαλ, Γουίγκαν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (πρωταθλητής το 2003), Γουέστ Χαμ, Ρέιντζερς και Ντέρμπι μίλησε στην εφημερίδα της πατρίδας του «Fermanagh Herald» εκφράζοντας μάλιστα ευγνωμοσύνη στη χώρα μας που του επέτρεψε να επανέλθει αφού στην πρώτη του εμπειρία στο εξωτερικό (σ. στη Δανία με την Οντένσε) ακόμη δεν είχε απαλλαγεί από την εξάρτηση του...

«Ήταν μεγάλη τιμή να παίξω για αυτές τις ομάδες. Η πρώτη μου ομάδα στην Ελλάδα ήταν ο ΟΦΗ ενώ ήταν εκπληκτικό το γεγονός πως έπειτα πήγα στον Ολυμπιακό, ήταν τεράστιοι σύλλογοι.
Μου ανεβαίνει κόμπος το λαιμό όταν σκέφτομαι αυτά που είχα περάσει εκείνη την περίοδο. Πριν πάω στην Ελλάδα ήμουν στα χειρότερά μου αλλά κατάφερα να μείνω όρθιος. Ήταν τιμή για μένα να βρεθώ εκεί με τόσους σπουδαίους παίκτες. Ήμουν σε ένα σκοτεινό μέρος όταν ήμουν στην Δανία, όμως το να πάω στην Ελλάδα, να γνωρίσω διαφορετικούς ανθρώπους και μία διαφορετική κουλτούρα, έκανε τεράστια διαφορά.
Εκεί δεν πήγαινα για μερικά ποτά μετά από ματς αλλά έβγαινα για χαλαρωτικά γεύματα και έκανα διαφορετικά πράγματα. Ήταν επίσης διαφορετικός ο καιρός αλλά και ο τρόπος ζωής.
Έπρεπε να κόψω το αλκοόλ, ήμουν αλκοολικός και έπρεπε να κάνω κάτι, βοήθησε πολύ να πάρω την οικογένεια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε αρχικά για την ευεργετική δράση της παρουσίας του στα μέρη μας, για να αναφερθεί κατόπιν για τις επιτυχίες του εντός γηπέδου:

«Ήταν ωραίο που επέστρεψα στην κατάκτηση τίτλων (σ. 3 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα ως «Πειραιώτης») και στη συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Champions League και το Europa League.Η κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν κάτι το φανταστικό για μένα και τώρα έχω αναμνήσεις από την κατάκτηση του ιρλανδικού, του ελληνικού και του αγγλικού πρωταθλήματος».

Σχεδιάζει να επιστρέψει (για διακοπές)

Μάλιστα όπως τόνισε με την πρώτη ευκαιρία θα επιστρέψει εδώ...

«Όταν φύγει ο κορονοϊός, σχεδιάζω να ταξιδέψω στην Ελλάδα. Ελπίζω μαζί με την οικογένειά μου να πάμε για διακοπές εκεί για μία εβδομάδα με 10 ημέρες. Γνώρισα πολλούς καλούς ανθρώπους εκεί και έκανα πολλούς καλούς φίλους. Ίσως προσπαθήσω να κάνω κάτι εκεί που να έχει σχέση με τη θέση του τερματοφύλακα. Ίσως πάρω κάποιους από τους τερματοφύλακες που έχω στη σχολή τερματοφυλάκων που διατηρώ για να κάνουν προπόνηση στην Ελλάδα.
Είναι καλό να μαθαίνουν τα μυστικά του τερματοφύλακα στην Βόρεια Ιρλανδία αλλά θα ήθελα να τους πάρω και εκτός Βόρειας Ιρλανδίας. Στην Αγγλία, στην Σκωτία, κάπου αλλού».