Ολυμπιακός: Μοναδικός καθρέφτης το γήπεδο

Οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα αποδεικνύουν τη διαφορά ποιότητας που διαθέτει συγκριτικά με τους αντιπάλους του.

Ολυμπιακός: Μοναδικός καθρέφτης το γήπεδο

Δεν χρειάζεται να είμαστε μετρ του είδους για να συνειδητοποιούμε τη διαφορά που υπάρχει φέτος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στους υπολοίπους μεγάλους του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά την ολοκλήρωση και της 16ης αγωνιστικής παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα χωρίς να γνωρίσουν ήττα. Το επίτευγμα των Πειραιωτών έχει άλλη αξία τη φετινή σεζόν και αυτό γιατί διανύουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού. Χωρίς να γνωρίζουμε τι μας περιμένει την επόμενη μέρα, οι ομάδες και οι παίκτες πρέπει να προετοιμάζονται κανονικά για το επόμενο παιχνίδι σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Αυτό όμως δεν δείχνει να απασχολεί και ιδιαίτερα τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του, οι οποίοι συνεχίζουν καβάλα στο άλογο όπως και την περασμένη χρονιά. Ακόμα και τα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στις τάξεις της ομάδας δεν επηρέασαν το σκεπτικό των νταμπλούχων Ελλάδας, κάτι που αποδεικνύεται και από τις εμφανίσεις τους στον αγωνιστικό χώρο. Έχοντας διανύσει κάτι παραπάνω από το μισό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να αφήσει σε απόσταση ασφαλείας τους διώκτες του που δεν φαίνεται να έχουν τις απαντήσεις απέναντι στην καλοκουρδισμένη ομάδα του Πειραιά.

Ακόμα και όταν δεν βρίσκονται στην καλύτερή τους μέρα, οι πρωτοπόροι έχουν τον τρόπο να καθαρίζουν τα παιχνίδια και να φεύγουν από το γήπεδο με τους τρεις βαθμούς. Τρανό παράδειγμα η πρόσφατη νίκη στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι «ερυθρόλευκοι» με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους πήραν το πολυπόθητο τρίποντο και συνέχισαν απτόητοι την πορεία τους για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος.

Πλέον η ομάδα του Πειραιά καλείται να αγωνιστεί δύο φορές με τον ΠΑΟΚ μέσα σε διάστημα 15 ημερών. Αρκετοί θα θεωρήσουν πως σε περίπτωση νίκης και στα δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός θα έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, ωστόσο κάτι τέτοιο μόνο στη θεωρία μπορεί να ισχύει. Από την άλλη, και σε περίπτωση νίκης των «ασπρόμαυρων», το σενάριο δεν αλλάζει καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέχει… χιλιόμετρα από τον καλό της εαυτό προκειμένου να στεφθεί πρωταθλήτρια. Άλλωστε η ανάδειξη του πρωταθλητή δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα μεγάλα παιχνίδια, αλλά κυρίως από αυτά με τις πιο αδύναμες ομάδες.

Η ουσία είναι πως φέτος ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να φέρνει στα μέτρα του τα παιχνίδια και να πανηγυρίζει τη νίκη. Παράλληλα δείχνει να λύνει και το μεγάλο πρόβλημα του σκοραρίσματος στο πρώτο ημίχρονο, μια και έχει καταφέρει να σκοράρει στο πρώτο 45λεπτο των τεσσάρων τελευταίων αναμετρήσεων. Ακόμα τίποτα δεν έχει κριθεί για τους Πειραιώτες, όμως με τα μέχρι τώρα δεδομένα η συγκυρία είναι με το μέρος τους.

Επίσης θα πρέπει να μην ξεχνάμε το γεγονός πως για άλλη μία σεζόν συνεχίζουν και τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη, όντες μάλιστα οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας. Το εμπόδιο της Αϊντχόφεν δεν θα είναι εύκολο, αλλά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι, χωρίς βέβαια να αφήνουν σε δεύτερη μοίρα τις εγχώριες διοργανώσεις, οι οποίες αποτελούν πρωταρχικό στόχο του πειραϊκού συλλόγου. Ο δρόμος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μακρύς, αλλά ο καθρέφτης του γηπέδου δείχνει την ποιότητα και την ωρίμανση του Ολυμπιακού σε σχέση με τους υπόλοιπους… μνηστήρες.