ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Η μάχη της Τούμπας

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός διασταυρώνουν απόψε (19:30) τα ξίφη τους στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Η μάχη της Τούμπας

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κάνουν ακόμη ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ο «Δικέφαλος» θα επιδιώξει να ροκανίσει την ούτως ή άλλως μεγάλη διαφορά των δέκα βαθμών από τον προπορευόμενο αντίπαλό του.

ΠΑΟΚ

Την πρώτη του νίκη μες στο 2021 πέτυχε την προηγούμενη Κυριακή ο ΠΑΟΚ, ο οποίος, παρότι βρέθηκε να χάνει 0-1 από τον Βόλο, επικράτησε 3-1. Ήταν η πρώτη νίκη για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, μετά την ισοπαλία με την ΑΕΛ (1-1) και την ήττα (3-2) από τον Ατρόμητο. Μάλιστα, στο εν λόγω παιχνίδι πέτυχε τρία γκολ, κάτι που είχε να κάνει από τις 8 Νοεμβρίου και το 1-3 στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνης! Στην Τούμπα μετράει πέντε σερί νίκες και έξι σε επτά παιχνίδια. Η μοναδική ομάδα που έχει πάρει βαθμό φέτος στην έδρα του είναι ο Ατρόμητος (1-1) στις 18 Σεπτεμβρίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από την άλλη η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς τρέχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ εκτός έδρας, όπου έφτασε τα 30 παιχνίδια χωρίς ήττα! Από τις 10 Φεβρουαρίου 2019, όταν ηττήθηκε 3-1 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ, μετράει 22 νίκες και 8 ισοπαλίες! Το ρεκόρ συνεχόμενων εκτός έδρας αγώνων χωρίς ήττα είναι δικό του και είναι οι 34 αγώνες που έκανε από το Φεβρουάριο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2014. Είχε χάσει στην Ξάνθη από την τοπική ομάδα 1-0 (σκόρερ Βλαχοδήμος - διαιτητής Κωνσταντινέας) στις 22 Ιανουαρίου 2012 και έχασε ξανά ως φιλοξενούμενος στις 9 Μαρτίου 2014 από τον ΠΑΟΚ 2-1 στην Τούμπα (σκόρερ Αθανασιάδης, Τζαβέλλας, Σάμαρης - διαιτητής Κάκος). Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση στην Ιστορία της Σούπερ Λιγκ και ο Ολυμπιακός θέλει ακόμα πέντε αήττητα εκτός έδρας ματς για να την καταρρίψει. Φέτος έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια, έχοντας μακράν την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 42 τέρματα. Ως φιλοξενούμενος έχει κερδίσει σε Ηράκλειο, «Βικελίδης», Λαμία, Τρίπολη, Αγρίνιο και έχει αφήσει βαθμούς μόνο σε Γιάννινα (1-1 με ΠΑΣ) και ΟΑΚΑ (1-1 με ΑΕΚ). Μετά την ισοπαλία με την «Ένωση» στις 16 Δεκεμβρίου έχει τέσσερις σερί νίκες με συνολικά γκολ 14-2!

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ο Ολυμπιακός νίκησε δύο φορές τον ΠΑΟΚ πέρυσι στην Τούμπα για το πρωτάθλημα. Μία στην κανονική περίοδο (0-1 με αυτογκόλ Γιαννούλη) και μία στα πλέι οφ (0-1 με τον Ελ Αραμπί). Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι έχουμε να δούμε ισοπαλία σε παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη σχεδόν έξι χρόνια! Από το 0-0 τον Φλεβάρη του 2015. Έκτοτε σε οκτώ παιχνίδια για πρωτάθλημα και Κύπελλο ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες και ο Ολυμπιακός πέντε, συμπεριλαμβανομένων δύο στα χαρτιά (Κύπελλο 2016, πρωτάθλημα 2018).

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
(19.30 – Novasports 1)
Διαιτητής: Μίκαελ Φάμπρι (Ιταλία)
Βοηθοί: Μάουρο Βινέντσι, Τσιτσέρο Αλεσαντρόλο (Ιταλία)
Τέταρτος: Τάσος Παπαπέτρου
VAR: Γκαλβαρέσε Τζιανπάολο (Ιταλία)
AVAR: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου
Παρατηρητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (αρχιδιαιτητής ΚΕΔ)