Χιμένεθ: «Να εμψυχώνουμε ο ένας τον άλλον» (vid)

Δηλώσεις παραχώρησε ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ μετά το πέρας της αναμέτρησης με τη Λαμία

Χιμένεθ: «Να εμψυχώνουμε ο ένας τον άλλον» (vid)

Νικηφόρο ήταν το πέρασμα της ΑΕΚ από τη Λαμία, καθώς επικράτησε με το ισχνό 1-0 της ομώνυμης ομάδας, σε αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Μανόλο Χιμένεθ, τόνισε πως αν και η ομάδα του δεν έπαιξε όπως θα ήθελε κατάφερε να αμυνθεί σωστά.

«Τέτοιου είδους ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές. Υποχρεώνουν τις θεωρητικά ανώτερες να παίζουν με μεγάλες μπάλες και να τους χαλάνε το παιχνίδι, δεν κάναμε κάτι σπουδαίο, αλλά δείξαμε πως μπορούμε να αμυνθούμε. Περάσαμε 40' με αμυντικό λιγότερο, αλλά δουλέψαμε και ανταποκριθήκαμε σωστά.

Προτιμώ να κερδίζω 1-0 από το 4-5 για παράδειγμα. Είμαστε η ΑΕΚ και πρέπει να βελτιωνόμαστε, δεν κάναμε καλό παιχνίδι αλλά απέναντι σε μία δυνατή ομάδα και εκτός έδρας προσπαθήσαμε και φύγαμε με τη νίκη», είπε ο Ισπανός κόουτς στην κάμερα της NOVA και συνέχισε:

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά και πιέζαμε. Είχαμε 2-3 ξεκάθαρες φάσεις, μόλις η Λαμία δέχθηκε το γκολ άρχισε να παίζει με μεγάλες μπάλες αλλά αυτό δεν μου άρεσε γιατί παίζαμε μέσα στην περιοχή μας, καταφέραμε να αμυνθούμε όμως πρέπει να παίζουμε πιο ψηλά. Στην επανάληψη δεν καταφέραμε να παίξουμε όπως θέλαμε γιατί είχαμε δέκα παίκτες όμως πήραμε το αποτέλεσμα».

Για το ότι φώναξε στον πάγκο στην χαμένη ευκαιρία του Ολιβέιρα: «Όλοι είμαστε ΑΕΚ και όλοι ανεβήκαμε στο λεωφορείο όταν κερδίσαμε το πρωτάθλημα, άρα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και να εμψυχώνουμε ο ένας τον άλλο».