Ολυμπιακός «παντός καιρού»

Ο Κώστας Χαλέμος σχολιάζει στο ΦΩΣ τα γεγονότα της 16ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League. 

Ολυμπιακός «παντός καιρού»

Οι Αλκυονίδες μέρες στο πρωτάθλημα είναι για τους άλλους. Ο Ολυμπιακός απέδειξε και στη 16η αγωνιστική ότι είναι ομάδα παντός καιρού. Περνώντας από το Αγρίνιο διατήρησε το +10 από τον ΠΑΟΚ πριν από το «ενώπιος ενωπίω» την ερχόμενη Τετάρτη στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ έκανε (3-1 τον Βόλο) σεφτέ στις νίκες το 2021 και ο νεοαποκτηθείς φορ Κρμέντσικ στα γκολ.

Όμως και οι πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν «ον φάιαρ» το Σαββατοκύριακο. Ο Ελ Αραμπί έφτασε τα 14 γκολ και ο Μπαράλες τα 9 σε μια αγωνιστική όπου τα γκολ ήταν λιγότερα από τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν μέσα κι έξω από τα γήπεδα.

Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του στο Αγρίνιο αλλά οι παίκτες του, μεγάλοι και μικροί, έχουν τέτοια αυτοπεποίθηση που η ομάδα κερδίζει ακόμη και σε μια κακή της μέρα. Παίζοντας χωρίς τους Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Μπουχαλάκη, Βαλμπουενά (από την αρχή) έφτασε μάλλον άνετα στη 13η νίκη του σε 15 παιχνίδια.

Ο Βαλμπουενά, που ήρθε από τον πάγκο, έδωσε άλλη μια ασίστ, την πιο ασυνήθιστη έως τώρα, και ο Ελ Αραμπί, που μοναχά μια αγωνιστική ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά, σκόραρε το 14ο γκολ στο πρωτάθλημα. Είχαν καιρό να συνεργαστούν σε γκολ αυτοί οι δυο, από τις 7 Ιουνίου 2020 και το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Γάλλος και Μαροκινός εξέπεμψαν μήνυμα τίτλου και ο Χασάν, που επέστρεψε στα γήπεδα μετά την περιπέτεια με τον κορονοϊό, μήνυμα ζωής λέγοντας πως «η ζωή μπορεί να αλλάξει σε ένα δευτερόλεπτο, να είσαι ευγνώμων για το σήμερα».

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με την τρίτη απόπειρα να πάρει την πρώτη του νίκη μέσα στο 2021, αλλά ακόμη κι αυτό το 3-1 επί του Βόλου ήρθε με πολύ χτυποκάρδι. Οι Βολιώτες προηγήθηκαν στην Τούμπα με γκολ του Γιάννη Κιάκου («Κάκκο εσείς, Κιάκο εμείς») και χρειάστηκε ένα πέναλτι κι ένα γκολ από τον Ίνγκασον για να γίνει ανατροπή. Ο Ισλανδός μάλιστα σκόραρε δις (αλλά το ένα γκολ δεν μέτρησε) αποδεικνύοντας ότι και φέτος (πέρσι είχε βάλει 4 γκολ) μπορεί να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο Πάμπλο Γκαρσία, που είχε βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής μετά τις γκέλες με ΑΕΛ και Ατρόμητο, βρήκε την ευκαιρία να δείξει ότι έχει μεγάλες πλάτες και ο Κιάκος μεγάλη καρδιά, αφιερώνοντας το γκολ που σημείωσε στο ανιψάκι του στη Γερμανία που δίνει για δεύτερη φορά μάχη με τον καρκίνο.

Ο Παναθηναϊκός, φασούλι το φασούλι. Μετά τη Ριζούπολη πήρε άλλο ένα «ιδρωμένο» τρίποντο, επικρατώντας 2-0 της ΑΕΛ. Η επίθεσή του δεν πετάει φωτιές, αναγκαστικά πορεύεται με την άμυνα, που στη Λεωφόρο λες και αναβαπτίστηκε (δεν έχει δεχθεί γκολ σε τρία ματς, ενώ στο ΟΑΚΑ δέχτηκε γκολ στα τέσσερα από τα πέντε)!

Οι «πράσινοι » φόρεσαν επετειακή φανέλα για να τιμήσουν τα 50 χρόνια από την πορεία του «Γουέμπλεϊ», αλλά όσο έμοιαζε η φανέλα, άλλο τόσο έμοιαζε και η ομάδα με εκείνη που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Oι Καμπετσής, Εμανουηλίδης βγήκαν από τη ναφθαλίνη για να συνδυαστούν στο 2-0 που έγινε στο 90’+4’.

H έδρα εξακολουθεί να πληγώνει τον Απόλλωνα. Ούτε με τον Αστέρα Τρίπολης κατάφερε να πάρει βαθμό. Πλήρωσε τις απουσίες των Μπεντινέλι και Ιωαννίδη κι έφυγε ηττημένος από το γήπεδο με 1-0. Ο Αστέρας έχει τα… κλειδιά της Ριζούπολης και μπαινοβγαίνει σαν κύριος. Σε τέσσερις αγώνες έχει τέσσερις νίκες (ο ένας μάλιστα στη Γ’ Εθνική). Η χθεσινή επιτεύχθηκε με το ένατο γκολ του Μπαράλες στη σεζόν.

Ο ΟΦΗ είχε έναν χρόνο να πάρει βαθμό εκτός έδρας (από τις 26 Ιανουαρίου 2020 στην Ξάνθη). Και τα κατάφερε χθες στο Περιστέρι (0-0) κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η αποβολή του Μεγιάδο στο 52’ τον άφησε με δέκα παίκτες. Το γεγονός δεν πτόησε τους παίκτες του Γιώργου Σίμου (που επέστρεψε στον πάγκο), οι οποίοι όχι μόνο κράτησαν το μηδέν στην εστία τους (για δεύτερο σερί ματς) αλλά λίγο έλειψε να δραπετεύσουν με το διπλό.