Ολυμπιακός: Γι' αυτό θα το πάρει και φέτος!

Ο Ολυμπιακός που βρήκε λύσεις παρά τις απουσίες και τον ψυχωμένο αντίπαλο, και ο Παναιτωλικός που κέρδισε μερίδα των εντυπώσεων απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Γράφει ο Γιώργος Ξανθόπουλος.

Ολυμπιακός: Γι' αυτό θα το πάρει και φέτος!

Άλλη μια αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό στο Αγρίνιο. Σαφώς πιο δύσκολα απ’ ό,τι πριν από λίγες μέρες στην Τρίπολη, όμως το σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι να κερδίζουν όλα αυτά τα… πονηρά παιχνίδια, στα οποία οι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου πολλές φορές… σκοντάφτουν και χάνουν πολύτιμους βαθμούς.

Όπως συνέβη και κόντρα στον Αστέρα, η ομάδα του Πειραιά συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον Παναιτωλικό, ο οποίος σε κάθε παιχνίδι παίζει τη «ζωή» του, δίνοντας μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Εύλογα, λοιπόν, οι Αγρινιώτες δεν εξετάζουν ποιος είναι ο αντίπαλος, αλλά… σκυλιάζουν σε κάθε ματς προκειμένου να πάρουν ό,τι περισσότερο μπορούν.

Αυτό έκαναν και το Σάββατο και μάλιστα στον υπερθετικό. Ακόμα κι όταν έμειναν πίσω στο σκορ, οι «κυανοκίτρινοι» δεν το έβαλαν κάτω, επέμειναν, και σε μια στιγμή που οι Πειραιώτες είχαν επαναπαυθεί στο 0-1 του α’ μέρους, «χτύπησαν» για το 1-1.

Πέρα από τον αξιόμαχο αντίπαλο, ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει και τις πολλές απουσίες βασικών παικτών, όπως οι Σα, Μπουχαλάκης, Σεμέδο και Ραφίνια. Συν το ότι ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν υποχρεωμένος να δώσει και ανάσες σε παίκτες που εσχάτως παίζουν «στο κόκκινο».

Αυτό, λοιπόν, που ακολούθησε μετά το 1-1 του Παναιτωλικού δείχνει γιατί ο Ολυμπιακός θα σηκώσει και φέτος την κούπα του πρωταθλητή. Παρότι με διαφορετική ομάδα από ημίχρονο σε ημίχρονο, παρά τις απουσίες και παρά τον ψυχωμένο αντίπαλο, η ομάδα του Πειραιά βρήκε τις λύσεις προκειμένου να πάρει ένα ακόμα τρίποντο σε επικίνδυνη έδρα, χωρίς μάλιστα να απειληθεί ουσιαστικά. Κι ας βρέθηκε να παίζει στο φινάλε με δεξί μπακ τον… Ραντζέλοβιτς!

Στον αντίποδα ο Παναιτωλικός δεν πήρε ούτε βαθμό, όμως κέρδισε σίγουρα μερίδα των εντυπώσεων. Και το έκανε απέναντι στην καλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Γι’ αυτό και ο «Τίτορμος» θα ανανεώσει το… ραντεβού του με τη μεγάλη κατηγορία και για την επόμενη σεζόν, κάτι που αξίζει βάσει του ρόστερ που διαθέτει και της εικόνας που παρουσιάζει στο γήπεδο.