Ο Γολιάθ έπεσε, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς όχι!

Ο Ολυμπιακός απέδειξε και στο Αγρίνιο, σε μία όχι τόσο καλή βραδιά του, ότι έχει τον τρόπο και κυρίως την ποιότητα να αποφεύγει τις… τρικλοποδιές και τις «πέτρες» που του πετούν οι αντίπαλοί του για να τον ρίξουν.

Ο Γολιάθ έπεσε, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς όχι!

Ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική παράδοση στο Αγρίνιο τα τελευταία χρόνια. Και μάλιστα, όταν σκόραρε νωρίς, τότε ακολουθούσε «καταιγίδα» από γκολ, με τον Παναιτωλικό να δέχεται τρία, τέσσερα και πέντε γκολ στο «κλουβί» του. Φέτος, προηγήθηκε νωρίς με τον Φορτούνη, μόλις στο 4’, αλλά το παιχνίδι δεν εξελίχθηκε όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Οι Πειραιώτες χρειάστηκαν την ενέργεια αλά… Χουντίνι του Βαλμπουενά και την εκτελεστική δεινότητα του Βαλμπουενά για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι, σε μία βραδιά που δεν ήταν σίγουρα από αυτές που θα ήθελε να θυμάται ο Μαρτίνς. Στο τέλος της βραδιάς όμως, ο Ολυμπιακός έφυγε με το τρίποντο…

Το πρωτάθλημα με την τροπή που παίρνει, πριν καλά – καλά συνειδητοποιήσουμε ότι μπήκε το 2021, δίνει την εντύπωση ότι ο… Γολιάθ του ελληνικού ποδοσφαίρου (όπως τον έχουν χαρακτηρίσει αρκετές φορές τα διεθνή ΜΜΕ), δεν πρόκειται να βρει τον μπελά του από κανέναν «Δαβίδ»!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός ήταν οι δύο ομάδες από τη «ζώνη» των… μεσαίων στρωμάτων και κάτω, που δυσκόλεψαν περισσότερο από κάθε άλλον τους «ερυθρόλευκους». Στους «Ζωσιμάδες» τού ακυρώθηκε το νικητήριο γκολ του Χασάν, στο Αγρίνιο αρκούσε μία έμπνευση του Βαλμπουενά για να βρει δίχτυα ο «συνήθης ύποπτος» Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ακόμα και στη μέτρια βραδιά του μπορεί να κερδίσει, να βρει τη λύση και να φύγει νικητής, όσες… πέτρες κι αν του πετάξουν οι αντίπαλοί του. Αυτό το «προνόμιο» δεν το έχουν οι άλλοι διεκδικητές του τίτλου.

Με την ΑΕΚ έχασε το τετ α τετ ο Μάνταλος και αμέσως μετά ο Ελ Αραμπί πέτυχε το 2-0. Με τον Αστέρα Τρίπολης δεν έβρισκε λύσεις σε κανονική ροή του αγώνα και επιστρατεύτηκαν τα «στημένα». Με τον Παναιτωλικό πελαγοδρόμησε στο πρώτο 20λεπτο του β’ μέρους, αλλά η κλάση των Βαλμπουενά – Ελ Αραμπί (δεν πρέπει να ξεχνάμε βεβαίως και τον Βρουσάι που ξεκίνησε τη φάση του 1-2) χάρισε το τρίποντο στους Πειραιώτες απέναντι σε έναν αντίπαλο που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό, δίχως να επιστρατεύει δύο «πούλμαν» στην περιοχή του Κνετ.

Κάνοντας πάντως και μία αναδρομή στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, τότε θα διαπιστώσουμε ότι μετά από εκείνη την απογοητευτική βραδιά στην Τούμπα στις 12 Φεβρουαρίου 2019, όπου ο ΠΑΟΚ έκανε… ό,τι ήθελε τους Πειραιώτες και κέρδισε με 3-1, η ομάδα που έχει φτιάξει ο Πορτογάλος δεν πέφτει με τίποτα!

Η μοναδική της ήττα είναι στα πλέι οφ από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη τον Ιούλιο, αλλά και πάλι εκεί λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο τέλος με τον Χασάν, με το γκολ του όμως να ακυρώνεται (σωστά) ως οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν πέφτει… Και το μέταλλο μίας μεγάλης ομάδας δεν φαίνεται όταν της πηγαίνουν πρίμα τα πράγματα, αλλά στις αντιδράσεις της στις όχι τόσο καλές βραδιές της. Στο Αγρίνιο δεν ήταν κακός, αλλά δεν ήταν και ο γνωστός Ολυμπιακός. Παρόλα αυτά, κέρδισε και συνεχίζει απτόητος την πορεία του για το 46ο πρωτάθλημα, πηγαίνοντας την Τετάρτη (13/1) στην Τούμπα και αντιμετωπίζοντας έναν ΠΑΟΚ που τρέμει το… φυλλοκάρδι του μετά την σαββατιάτικη επίσκεψη των οπαδών στην Τούμπα.