Τα τρία κίνητρα του Μπρούμα και η «ρεβάνς» με Αϊντχόφεν

Ο Μπρούμα ήταν από τους καλύτερους του Ολυμπιακού στην Τρίπολη, αφήνει σιγά-σιγά το στίγμα του και ανυπομονεί για τις διπλές αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν.

Τα τρία κίνητρα του Μπρούμα και η «ρεβάνς» με Αϊντχόφεν

Ήταν ένα μεγάλο «στοίχημα» ο Μπρούμα για τον Ολυμπιακό, καθώς αποκτήθηκε την τελευταία μέρα των μεταγραφών και αφού είχαν ναυαγήσει οι συζητήσεις με άλλους εξτρέμ που ήταν πιο ψηλά στη λίστα. Στον α’ γύρο της σεζόν βοήθησε από ελάχιστα έως καθόλου. Οι τραυματισμοί του στο ξεκίνημα της καριέρας του στο λιμάνι, οι υποτροπές, η ανετοιμότητά του ως προς τη φυσική κατάσταση και η χρονοβόρα επανένταξή του σε φουλ ρυθμό προπονήσεων και αγωνιστικής δράσης, έφεραν τον Πορτογάλο να κάνει το πρώτο του «ξέσπασμα» (μετά τα παιχνίδια με Σίτι και ΟΦΗ) στο ματς με την ΑΕΛ λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.

Το διάστημα της διακοπής δούλεψε αρκετά και οι κόποι του ανταμείφθηκαν, καθώς ο Μαρτίνς του έδωσε φανέλα βασικού με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης, φεύγοντας μάλιστα από την Αρκαδία με ένα γκολ και αφήνοντας γενικότερα εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ο Μπρούμα έχει ένα σωρό κίνητρα για να πετύχει στο λιμάνι. Δεν είναι σαν τον Βινάγκρε που ήρθε με το ζόρι στη χώρα μας και θεωρούσε ότι έκανε πισωγύρισμα στην καριέρα του, με αποτέλεσμα να πάει τώρα σε μία μικρομεσαία ομάδα στην Πορτογαλία, την Φαμαλικάο για να... απογειώσει το όνομά του.

Πρώτον, αμφισβητήθηκε έντονα στην Αϊντχόφεν με αποτέλεσμα να τον παραχωρήσει δανεικό στους Πειραιώτες και η τύχη τα έφερε έτσι, ώστε να αντιμετωπίσει την ολλανδική ομάδα που κατέχει τα δικαιώματά του, σε νοκ άουτ ματς τον Φεβρουάριο για το Europa League.

Δεύτερον, θεωρεί ότι η παρουσία του στον Ολυμπιακό, σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και έχει βλέψεις για να πάει μακριά τη... βαλίτσα στην Ευρώπη, θα τον βοηθήσει για να επιστρέψει στην Εθνική Πορτογαλίας που έχει αγώνες τον Μάρτιο για τα προκριματικά του Μουντιάλ με αντιπάλους το Αζερμπαϊτζάν, την Σερβία και το Λουξεμβούργο.

Τρίτον, επιθυμεί να ξαναστεφθεί πρωταθλητής. Η τελευταία φορά που πανηγύρισε πρωτάθλημα ήταν το 2015 με την Γαλατασαράι στην Τουρκία.

Αυτή τη στιγμή ο Μπρούμα είναι βασικότατος στο πλάνο του Μαρτίνς για το δεύτερο μισό της σεζόν. Αρκεί φυσικά να μην παρουσιάσει κι άλλους μυικούς τραυματισμούς που τον είχαν... τσακίσει στον α’ γύρο και τον ανάγκαζαν να κινείται συνεχώς μεταξύ φυσιοθεραπευτηρίου, γυμναστηρίου και ατομικού προγράμματος στο γήπεδο.