Ολυμπιακός: Από φάουλ του Φορτούνη σε… Φορτούνη μετά από 626 ημέρες (vids)

Σχεδόν δύο χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και το έκανε ξανά στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Ολυμπιακός: Από φάουλ του Φορτούνη σε… Φορτούνη μετά από 626 ημέρες (vids)

Στο 81ο λεπτό του αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη ο Κώστας Φορτούνης εκτέλεσε αριστουργηματικά το φάουλ που είχε κερδίσει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον νεαρό τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης, τον Τσιφτσή.

Μέχρι τώρα γινόταν μεγάλη κουβέντα για τις στατικές φάσεις του Ολυμπιακού και για το γεγονός ότι δεν τις εκμεταλλεύεται. Στο "Θόδωρος Κολοκοτρώνης" οι Πειραιώτες πήραν τα τρία από τα τέσσερα γκολ με αυτόν τον τρόπο και πέρασαν άνετα από μία δύσκολη έδρα.

Το θέμα, ωστόσο έχει να κάνει με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη. Και είναι ένα θέμα αυτό, διότι για να βρούμε γκολ με τον ίδιο τρόπο πρέπει να γυρίσουμε πίσω σχεδόν δύο χρόνια. Στις 21 Απριλίου 2019 και συγκεκριμένα πριν 626 ημέρες ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει ξανά με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Πάλι ο Κώστας Φορτούνης είχε σκοράρει με αυτόν τον τρόπο. Τότε το είχε κάνει στη Λαμία και στο ματς με την ομάδα της Φθιώτιδας με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να κάνει το 1-2 σε εκείνο το ματς το οποίο πήρε η ομάδα του Πειραιά με σκορ 1-3. Από τότε δεν υπήρξε άλλο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Γκολ με αυτόν τον τρόπο είχαμε φέτος σε φιλικά παιχνίδια. Το ένα το είχε βάλει ο Ματιέ Βαλμπουενά στο φιλικό με την Ομόνοια το καλοκαίρι και το άλλο ο Πέπε στο φιλικό με τον Ατρόμητο.

Δείτε το γκολ του Φορτούνη κόντρα στη Λαμία

Και το γκολ του Φορτούνη στον Αστέρα Τρίπολης