ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0: Τρίποντο...παυσίπονο (Highlights)!

Η ΑΕΚ νίκησε, χωρίς να πείσει και να θέλξει, τον Παναιτωλικό, με 1-0, επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά απο τρεις αγωνιστικές

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0: Τρίποντο...παυσίπονο (Highlights)!

Μετά από τρεις αγωνιστικές όπου είχε συγκομιδή μόλις δύο πόντων η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες επικρατώντας με το μίνιμουμ σκορ του Παναιτωλικού.

Ήταν η πρώτη επιτυχία της 4ης θητείας του Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της, αλλά η «Ένωση» δεν έθελξε κόντρα στην τρίτη ομάδα από τον «πάτο» της βαθμολογίας της Super League, η οποία εμφανίστηκε αναιμική επιθετικά.

Οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν με αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, με σημαντικότερη την παρουσία του Γιώργου Αθανασιάδη κάτω απ' τα γκολπόστ (παρθενική στο πρωτάθλημα) αντί του Παναγιώτη Τσιντώτα.

Ο Ολιβέιρα έπαιξε αντί του Ανσαριφάρντ, ο Τάνκοβιτς αντί του Λιβάγια, ο Σάκχοφ αντί του Κρίστιτσιτς (τιμωρημένος), ο Γαλανόπουλος αντί του Σιμόες και τον Μιτάι στην θέση του Λόπες, που έμεινε εκτός 20αδας την τελευταία στιγμή.

Παρά τις αλλαγές ούτε η ένταση ούτε η δημιουργικότητα της ΑΕΚ αυξήθηκαν και απλά πήρε τους τρεις πόντους χάρη στο γκολ του Κώστα Γαλανόπουλου στο 41’ μετά από ασίστ του Μάνταλου που αξιοποίησε σέντρα-σουτ του Μπακάκη.

Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έμεινε μέχρι τέλους στον αγώνα, αφού ο νεοεισελθών Λιβάγια νικήθηκε σε τετ α τετ με τον Κνετ (51’) κι απείλησε με τον Ντάλσιο να μην είναι ψύχραιμος στο πλασέ που επιχείρησε μετά από λάθος του Τσιγκρίνσκι (53’), αλλά και φάουλ του Αριγίμπι (87’).

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α («Σπύρος Λούης»)

Σκόρερ: 41’ Γαλανόπουλος

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας).

Κίτρινες κάρτες: Σάκχοφ – Μαλής, Λιάβας, Μεντίνα.

Κόκκινες κάρτες: -

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης – Μπακάκης (67’ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Μιτάι (79’ Ινσούα) - Σάκχοφ, Γαλανόπουλος – Μάνταλος (79’ Μαχαίρας), Γκαρσία (λ. τρ. 50’ Λιβάγια), Τάνκοβιτς (67’ Σιμόες) – Ολιβέιρα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ – Τζανακάκης (69’ Αριγίμπι), Περέιρα (63’ Μάζουρεκ), Κωνσταντόπουλος, Μαλής – Λιάβας – Τσιγγάρας, Ταχάρ (76’ Γιακόλις), Μανθάτης (69’ Μεντίνα), Ντάλσιο – Βέργος (63’ Αζάντι).