Θα το μετανιώσει η Πόρτο για Ρεάμπτσιουκ

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό ίσως και στην Τρίπολη. Εκτενής ανάλυση στην Πορτογαλία για τον Μολδαβό με αποθεωτικά σχόλια. Οι ήττες του από τον… Πέπε!

Θα το μετανιώσει η Πόρτο για Ρεάμπτσιουκ

Τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ περιμένουν άπαντες να δουν στον Ολυμπιακό ώστε να μπει στο ροτέισον και να αρχίσει άμεσα να αγωνίζεται κι αυτό ενδέχεται να συμβεί από το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη (6/1, 19:30, LIVE στο fosonline.gr). Αναμένεται ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα δώσει χρόνο στον παίκτη, το ίδιο θα κάνει και με τον Παναιτωλικό, έτσι ώστε να τον έχει εντελώς εντός κλίματος ομάδας για το ντέρμπι στην Τούμπα και για τη συνέχεια.

Για τον Μολδαβό αριστερό μπακ έχει σημασία να επαναφέρουμε στη δημοσιότητα ένα σκάουτ ριπόρτ που είχε γίνει στην Πορτογαλία πολύ πριν από τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Προς το τέλος της περασμένης σεζόν, όταν είχε μπει για τα καλά στην ενδεκάδα της Πάσος Φερέιρα και αποτελούσε βασικό στέλεχός της. Και μπορεί να διαπιστώσει κανείς πόσο μεγάλη βελτίωση είχε συνεχώς αυτός ο παίκτης, σε σημείο που να γίνεται κριτική στην Πόρτο για πολύ μεγάλο λάθος που τον άφησε να πάει στην Πάσος. Όπως δηλαδή αναφέρεται και το τελευταίο διάστημα, μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό και παρά την προσπάθεια της Πόρτο να τον κάνει ξανά δικό της! Με την ξεκάθαρη άρνηση του παίκτη να αποτελεί καταλύτη για τις εξελίξεις και την ενσωμάτωσή του έως το 2025 στην ελληνική ομάδα, με ετήσιο συμβόλαιο γύρω στις 400 χιλιάδες ευρώ.

Έγραφε, λοιπόν, η ιστοσελίδα BOLA NA REDE στις 21 Απριλίου του 2020. Όταν ο Ρέαμπτσιουκ είχε αρχίσει να δείχνει την αξία του για τα καλά στο πορτογαλικό πρωτάθλημα:

«Αυτό το παιδί που ζει στην Πορτογαλία από την ηλικία των 4 ετών και έχει παίξει στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ, της Μπελενένσες και της Πόρτο εξελίσσεται ραγδαία στην Πάσος Φερέιρα. Τον είδαμε για πρώτη φορά σε ένα φιλικό προετοιμασίας της Πόρτο με την Πορτιμονένσε το καλοκαίρι του 2018. Μπήκε στο 63’ και από εκείνη τη στιγμή είδαμε τα στοιχεία που παρακολουθούμε και τώρα σε επίσημο επίπεδο στο πρωτάθλημα. Δυνατά πνευμόνια, εξαιρετικές επιθετικές “επιδρομές”, αίσθηση της θέσης, τεχνική πάνω από τον μέσον όρο και προπάντων διαρκές τρέξιμο. Κούρσες σε όλη την πλευρά. Από μία τέτοια έγινε με δική του ασίστ γκολ από την Πόρτο στο 83’. Το μοναδικό μειονέκτημα εκείνης της πρώτης εμφάνισης ήταν αυτή ακριβώς η απειρία της πρώτης παρουσίας! Τίποτε άλλο…

Ήμουν σίγουρος ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο θα του έδινε μια ευκαιρία στην Πόρτο, αλλά έναν χρόνο μετά δεν συνέβη κάτι τέτοιο και ο παίκτης πήγε στην Πάσος για να γίνει μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν και ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας».

Εν συνεχεία η συντάκτρια του άρθρου αναφέρει ότι η Πόρτο θα μετανιώσει σίγουρα για το ότι δεν κράτησε τον ποδοσφαιριστή εάν αποχωρήσει ο Τέλες από την ομάδα. «Οι υπεύθυνοι της Πόρτο θα καταλάβουν ότι έκαναν πολύ μεγάλο λάθος που άφησαν αυτόν τον παίκτη να χαθεί μέσα από τα χέρια τους. Ένα λάθος τέτοιου μεγέθους σαν τον “Ναό των Κληρικών” (Torre dos Clerigos)»! Πρόκειται για ένα πολύ υψηλό εκκλησιαστικό κτίριο στο Πόρτο, από τα πιο γνωστά σημεία της πόλης… Λίγους μήνες μετά, ο Άλεξ Τέλες έφυγε, η Πόρτο πήρε τον Ζαϊντού και όταν θέλησε να τον πλαισιώσει με τον Ρέαμπτσιουκ ήταν πλέον αργά.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι απ’ όλους τους Πορτογάλους που έχει στο δυναμικό του ο Ολυμπιακός εκείνος που έχει την καλύτερη άποψη για τον Ρέαμπτσιουκ είναι ο Πέπε. Πολύ απλά γιατί τον αντιμετώπισε πέρυσι δύο φορές στα ματς της Γκιμαράες με την Πάσος Φερέιρα. Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2019 η Γκιμαράες νίκησε στην έδρα της 1-0 με πέναλτι στο 90’, με τους δύο παίκτες να μη συναντιούνται στο τερέν. Ο Πέπε αντικαταστάθηκε στο 70’ και ο Ρέαμπτσιουκ μπήκε στο 72’. Ενώ στις 8 Μαρτίου του 2020 πάλι νικήτρια ήταν η ομάδα του Πέπε. Αυτήν τη φορά με 2-1. Και οι δύο νυν παίκτες του Ολυμπιακού ήταν βασικοί, με την Πάσος να προηγείται, αλλά το σκορ να ανατρέπεται στην επανάληψη. Ο Μολδαβός μπακ είχε πάρει κίτρινη σε εκείνο το ματς