Παναθηναϊκός: Μετά από έξι μήνες ο Χατζηθεοδωρίδης στην αποστολή για το ματς με Απόλλωνα

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τον Απόλλωνα για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες

Παναθηναϊκός: Μετά από έξι μήνες ο Χατζηθεοδωρίδης στην αποστολή για το ματς με Απόλλωνα

Μετά από έξι μήνες απουσίας ο Λάζλο Μπόλονι πήρε τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης (6/1, 15.00).

Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του τους Μαουρίσιο, Σάντσες, Κουρμπέλη, Βιγιαφάνιες.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Διούδης, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομμάτης, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Σερπέζης, Αϊτόρ, Αθανασακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Μολό, Μακέντα, Καρλίτος, Εμμανουηλίδης και Ιωαννίδης.

Ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης είχε τραυματιστεί στις 8 Ιουλίου στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για τα πλέι-οφ (0-0). Η πρώτη εξέταση (μαγνητική τομογραφία ποδοκνημικής) το πρωί της 9ης Ιουλίου έδειξε τη σοβαρή ζημιά που είχε υποστεί ο Κατερινιώτης αριστερός μπακ-χαφ: «Ρήξη του δελτοειδούς συνδέσμου και της κνημοπερονιαίας συνδέσμωσης.

Λόγω της βαρύτητας της κάκωσης και του οστικού οιδήματος η εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου του Παναθηναϊκού, είναι πως θα χρειαστεί τουλάχιστον 8 εβδομάδες μέχρι να επανέλθει πλήρως σε δράση», ήταν η πρώτη επίσημη διάγνωση κι ενημέρωση τον Ιούλιο.

Για δέκα μέρες ακολούθησε συγκεκριμένη αποθεραπεία, η οποία -όπως φάνηκε- δεν είχε τα αποτελέσματα που περίμενε η ιατρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Οι ενοχλήσεις παρέμειναν έντονες και το αποτέλεσμα της δεύτερης μαγνητικής στην οποία υποβλήθηκε ο «Χάτζη» λίγες μέρες μετά, δεν ήταν καλό, δείχνοντας πως το σημείο τραυματισμού «είχε επουλωθεί πλημμελώς».

Η επιλογή του χειρουργείου ήταν... μονόδρομος, προκειμένου να ξεπεράσει μια και καλή το πρόβλημα. Η επέμβαση έγινε την 21η Ιουλίου κι αφού καθαρίστηκε το τραυματισμένο σημείο, αποκαταστάθηκε η ζημιά στους συνδέσμους της αριστερής ποδοκνημικής, με χειρουργική σταθεροποίηση της συνδέσμωσης.

Από την επομένη, όταν και πήρε το εξιτήριο, ξεκίνησε ο μακρύς δρόμος προς την επιστροφή. Έπειτα από δύο εβδομάδες άρχισε πρόγραμμα αποκατάστασης, το οποίο ωστόσο, χρειάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να προχωρήσει με πιο αργούς ρυθμούς, για να μην επιβαρυνθεί το χειρουργημένο πόδι του.

Πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες μπήκε στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, δούλεψε σκληρά και πλέον ήρθε η ώρα της πλήρους επανένταξής του στο αγωνιστικό πλάνο, βγάζοντας από το ντουλάπι, μετά από 182 μέρες, τη φανέλα με το «12» στην πλάτη.