Κλάτενμπεργκ: Κανένα πέναλτι ο Μπα, πέναλτι στον Σφιντέρσκι (vid)

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της 14ης αγωνιστικής και τόνισε ότι ο Ουσεϊνού Μπα δεν υπέπεσε σε πέναλτι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Κλάτενμπεργκ: Κανένα πέναλτι ο Μπα, πέναλτι στον Σφιντέρσκι (vid)

Την εβδομαδιαία ανάλυση των φάσεων έκανε ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής ανέλυσε τις επίμαχες φάσεις της 14ης αγωνιστικής της Super League.

Ο Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση του τόνισε ότι δεν υπήρχε πέναλτι του Μπα στο ντέρμπι Oλυμπιακός-ΑΕΚ ενώ σωστά καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΛ.

Αναλυτικά όσα είπε ο αρχιδιαιτητής:

Για το Παναθηναϊκός-Αστέρας:

«Η ΚΕΔ συμφωνεί διότι ο ποδοσφαιριστής που βρισκόταν σε θέση offside κινήθηκε στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα και έκανε μία ξεκάθαρη ενέργεια με το πόδι του για να παίξει την μπάλα, παρόλο που δεν άγγιξε την μπάλα στο σουτ του συμπαίκτη του» αναφέρει ο Κλάτενμπεργκ.

Για το Λαμία-Άρης:

«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι υπήρξε παράβαση στο μαρκάρισμα και σωστά καταλογίστηκε πέναλτι διότι ο αμυνόμενος δεν έπαιξε τη μπάλα αλλά πάτησε τον αντίπαλο του στο πόδι εντός της περιοχής πέναλτι. Ωστόσο, η αρχική απόφαση του διαιτητή μετά την εκτέλεση πέναλτι να ακυρώσει το γκολ και να καταλογίσει έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα και κίτρινη κάρτα ήταν λανθασμένη καθώς δεν συμβαδίζει με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Ο επιτιθέμενος κινούμενος για να εκτελέσει το πέναλτι πήδηξε στον αέρα αλλά δεν σταμάτησε όταν ολοκλήρωσε την κίνηση του πριν σουτάρει. Έπειτα από μια μικρή καθυστέρηση ο διαιτητής πριν από την επανέναρξη του αγώνα άλλαξε την απόφαση του και σωστά κατακύρωσε το τέρμα».

Για την αποβολή του Σούντγκρεν: «Ένας παίκτης όσο εκνευρισμένος και να είναι δεν μπορεί να σπρώχνει ένα ball boy με τόσο επιθετικό τρόπο».

Δείτε το βίντεο με την ανάλυση των φάσεων: