Υπενθύμιση-«καμπανάκι»: Δεν θα παίξει ο Σεμέδο με Αϊντχόφεν, άρα...

Ο... άλλος Μπα που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες δεν έχει να κάνει με την περιπέτεια που πέρασε με τον κορονοϊό, αλλά με την αυτοπεποίθηση που δεν βγάζει στο παιχνίδι του, όπως έβγαζε πέρσι. Να θυμίσουμε ότι με την Αϊντχόφεν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Σεμέδο.

Υπενθύμιση-«καμπανάκι»: Δεν θα παίξει ο Σεμέδο με Αϊντχόφεν, άρα...

Όχι, ο κανονικός Ουσεϊνού Μπα δεν είναι αυτός που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα. Ο κανονικός Μπα είναι αυτός που θαυμάζαμε από τον Δεκέμβριο του 2019 και στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Δεν έχουν καμία σχέση οι δύο... Μπα που βλέπουμε σε διάστημα λιγότερο ενός έτους.

Προτού ασχοληθούμε με τον Σενεγαλέζο, ας επαναλάβουμε ορισμένα πράγματα. Ο Ολυμπιακός είναι «καβάλα στ’ άλογο» μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ και όπως αναφέραμε και στο σχόλιό μας αμέσως μετά το 3-0 επί της «Ένωσης», μόνο αν δείξει τάσεις αυτοκτονίας η ομάδα του Πειραιά, θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα.

Ακόμα και να αρχίσει τα στραβοπατήματα, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν πείθούν, ότι έχουν την ποιότητα και το υλικό για να πάνε... τρένο έως το τέλος της σεζόν. Κι αν στην «Ένωση» το παραδέχονται πλέον ανοικτά, αμέσως μετά την ισοπαλία στο Αλκαζάρ, άρχισαν να το γράφουν εμμέσως και οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ στα άρθρα τους, ότι δεν μπορεί να έχει βλέψεις για τίτλο το συγκρότημα του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν βρίσκεται μπροστά σε δύο προκλήσεις: Η μία να αρχίσει να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο στο ελληνικό πρωτάθλημα και η δεύτερη να πάει όσο το δυνατόν πιο μακριά το ευρωπαϊκό ταξίδι.

Άποψή μας είναι να μην στεκόμαστε πλέον τόσο πολύ στα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά να κοιτάξουμε πιο μακριά, να... ταξιδέψουμε στον Φεβρουάριο και στις διπλές αναμετρήσεις με την Αϊντχόφεν. Εκεί, όπου ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να παρουσιαστεί πολύ προσεκτικός αμυντικά, γιατί η ολλανδική ομάδα δεν είναι... καφενείο, όπως κάποιοι επιχειρούν τεχνηέντως να την παρουσιάσουν.

Η Αϊντχόφεν είναι εξαιρετική μεσοεπιθετικά και σίγουρα τα λάθη που κάνει ο Μπα ή ο Σισέ (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας), μπορεί να μην τα έχει πληρώσει ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα (προφανώς λόγω της αδυναμίας των αντιπάλων του), αλλά να είστε σίγουροι ότι οι Ολλανδοί δεν θα τα αφήσουν ασυγχώρητα. Και θα είναι κρίμα να χάσει ο Ολυμπιακός μία πρόκριση από «φθηνά» λάθη...

Παρατηρούμε λοιπόν το τελευταίο διάστημα μία προσπάθεια από πλευράς Μαρτίνς, να επαναφέρει τον Μπα στην ενδεκάδα. Ένας Μπα που να θυμίσουμε ότι θα παίξει με την Αϊντχόφεν, όπως θα αγωνιστεί και ο Σισέ, γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχει... Σεμέδο που είναι ο ηγέτης της άμυνας. Για όσους το έχουν ξεχάσει, ο Πορτογάλος αμυντικός είχε αποβληθεί στο τελευταίο ματς των ομίλων με την Πόρτο στο Φάληρο και δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τους Ολλανδούς στο Καραϊσκάκη (σ.σ. και ο Ραφίνια είναι τιμωρημένος).

Προσπαθεί λοιπόν ο Μαρτίνς να δώσει αγωνιστικό ρυθμό στον Μπα για να φτάσει στα περσινά του επίπεδα. Ακόμα δεν έχει φτάσει και αυτό είναι εμφανές. Υπάρχει μία άποψη ότι ακόμα δεν έχει συνέλθει από την περιπέτειά του με τον κορονοϊό. Να σημειώσουμε, ότι αντιμετώπισε τον κορονοϊό στα τελειώματα του Οκτωβρίου. Από τότε έχουν περάσει δύο μήνες και... κάτι. Δεν είναι λοιπόν θέμα κορονοϊού. Είναι ξεκάθαρα θέμα αυτοπεποίθησης. Πρέπει να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του.

Τα λάθη που έκανε με την ΑΕΚ (έχασε τους προσωπικούς του αντιπάλους στις δύο μεγάλες ευκαιρίες του «Δικεφάλου», συν ένα άτσαλο διώξιμο που λίγο έλειψε να βγει σε φάση για την ΑΕΚ στο 1-0) ή με τον Βόλο που έκανε σπουδαίο ματς ο Δουβίκας, δεν είναι επιπόλαια λόγω έλλειψης συγκέντρωσης (κάτι που συμβαίνει δυστυχώς με τον Σισέ). Είναι ξεκάθαρα ψυχολογικό το θέμα...

Αυτό που λείπει από τον Μπα είναι να κάνει ένα σπουδαίο ματς, ένα «γεμάτο» ματς για να αρχίσει να ανακτά ψυχολογία. Τότε θα πάρει μπρος... Αυτό μάς είχε δείξει άλλωστε πέρσι. Ο δε Σισέ έχει αποδείξει τουλάχιστον στην Ευρώπη ότι αποφεύγει τις... τρέλες που κάνει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Θα είναι ένα στοίχημα λοιπόν για τον Μαρτίνς το να βρεθεί σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση το αμυντικό δίδυμο σε ενάμισι μήνα απέναντι στην Αϊντχόφεν.

Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να προχωρήσει στην Ευρώπη αποκλείοντας τους Ολλανδούς, αλλά και τεράστια παγίδα αν υποτιμηθεί η PSV και πόσω μάλλον, αν πιστέψουν ορισμένοι ότι τα λάθη των στόπερ του δεν θα του κοστίσουν, όπως δεν του έχουν κοστίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα...