Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον ερχομό του Ρέαμπτσιουκ

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε την πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό και αναπόφευκτα έγινε η πρώτη (βιαστική) σύγκριση με Χολέμπας, αλλά και με τον Βινάγκρε ως προς τη διάθεση.

Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον ερχομό του Ρέαμπτσιουκ

Θα κάνουμε μία απόπειρα να προσεγγίσουμε με έναν πιο... ανθρώπινο (και λιγότερο ποδοσφαιρικό) τρόπο την «πρώτη» του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ στον Ρέντη και την κατ’ επέκταση είσοδό του στην... 28άδα για το ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ (που λίγη ώρα πριν από τη σέντρα θα γίνει 20άδα).

Αναπόφευκτα έγιναν κάποιες βιαστικές συγκρίσεις, τόσο με τον Βινάγκρε, όσο και με τον Χολέμπας. Από τον Βινάγκρε φυσικά δεν γίνεται να είναι χειρότερος... Ο Πορτογάλος όχι μόνο ήρθε και δεν ακούμπησε, αλλά έβγαζε και μία εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που θα πίστευε κανείς ότι έκανε και... χάρη στον Ολυμπιακό που ήρθε στη χώρα μας. Είχε τέτοια έπαρση ο Βινάγκρε! Και ειλικρινά, με τέτοια μυαλά και τέτοια νοοτροπία στα 21 του, δεν γνωρίζουμε πώς θα πορευτεί στη συνέχεια της καριέρας του.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που μπορεί να ειπωθεί για τον Ρέαμπτσιουκ σε σχέση με τον Βινάγκρε, είναι ότι αυτή τη φορά εμφανίστηκε ένας ποδοσφαιριστής που έκανε, λες και ζει το όνειρό του. Το απέδειξε βέβαια με την «πόρτα» που έριξε στην Πόρτο το πόσο πολύ ήθελε να πιάσει λιμάνι, το απέδειξε και με την απόφασή του να κάνει Πρωτοχρονιά στον... αέρα για να ξεμπερδέψει με τη μεταγραφή του την πρώτη μέρα του 2021. Και στον Ρέντη, όμως, έδειξε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε κεφάτος και με διάθεση να προσφέρει...

Έχει φιλοδοξίες εν ολίγοις ένας ποδοσφαιριστής που κλείνει τα 23 του σε λίγες μέρες, εν αντιθέσει με τον Βινάγκρε που στα 21 του πίστευε ότι έκανε πισωγύρισμα στην καριέρα του, επειδή άφησε τον... πάγκο της Γουλβς και πήγε στον Ολυμπιακό του Champions League.

Στις μεταγραφές πρωτίστως κοιτάμε τη διάθεση που έχει το νέο απόκτημα. Το κομμάτι της ποιότητας και της τεχνικής το κοιτάζουν - υποτίθεται - οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τμήμα σκάουτινγκ μαζί με τον προπονητή. Ο Ρέαμπτσιουκ λοιπόν ντύθηκε στα ερυθρόλευκα για να αναδειχθεί μέσω του Ολυμπιακού. Ο Βινάγκρε ντύθηκε στα ερυθρόλευκα και έκανε αγγαρεία, επειδή προφανώς είχε στο μυαλό του ότι μετά την Γουλβς έπρεπε να πάει στην... Τσέλσι ή στην Λίβερπουλ.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ρέαμπτσιουκ έδειξε με το «καλημέρα» ότι έχει ως μεγάλο προσόν την ταχύτητα και τον μεγάλο διασκελισμό του. Κάτι το οποίο είχε και ο Χολέμπας σε πολύ μεγάλο βαθμό στην πρώτη του θητεία στο λιμάνι.

Από εκεί και πέρα, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα παιδί που τώρα θα δοκιμαστεί σε μεγάλη ομάδα, καθώς στην Πόρτο έφτασε έως τη β’ ομάδα. Κι ένα από τα πράγματα που πρέπει να βελτιώσει είναι την ανασταλτική του συνέπεια. Επιθετικό μπακ είναι, αλλά κυρίως είναι... μπακ.

Το αν ο Ολυμπιακός βρήκε «φλέβα χρυσού» είναι κάτι που βρίσκεται καθαρά στο χέρι του Μολδαβού. Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως το έβαλε εδώ και καιρό το χέρι του στη φωτιά για τον Όλεγκ...