Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Καμπανάκι στον Ρέντη για τις στατικές φάσεις

Ο Πέδρο Μαρτίνς θυμάται πως την… πάτησε στο ΟΑΚΑ, αλλά και πως δέχτηκε αρκετά γκολ στο φινάλε του 2020 και δεν θέλει απόψε ο Ολυμπιακός να κάνει τα ίδια λάθη.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Καμπανάκι στον Ρέντη για τις στατικές φάσεις

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει μαγικό ραβδί για να μεταμορφώσει την ΑΕΚ, αλλά στον Ολυμπιακό είναι πεπεισμένοι ότι κάποια σημάδια βελτίωσης θα τα παρουσιάσουν οι "κιτρινόμαυροι". Θα βγάλουν μία αντίδραση οι ποδοσφαιριστές κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα σε ομάδες που αλλάζουν προπονητή.

Το θέμα, όμως, είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός για να πάρει ένα κομβικό παιχνίδι που θα του δώσει άλλον αέρα για την εβδομάδα που ακολουθεί με τα τρία συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια. Οι Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ θα μπορούσαν να έχουν κάνει το διπλό, αλλά δεν το έκαναν εξαιτίας των δικών τους λαθών. Η ισοπαλία δεν προκάλεσε κακό στον Ολυμπιακό, αντίθετα του έδειξε κάποια πράγματα που θα πρέπει να βελτιώσει.

Οι "ερυθρόλευκοι" προετοίμασαν με την ησυχία τους το παιχνίδι με την ΑΕΚ και με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ να προστίθεται στο ρόστερ της ομάδας. Εκείνο, ωστόσο, που έχει σημασία για τον Ολυμπιακό είναι ο αγώνας με την ΑΕΚ. Στον Ρέντη θέλουν τη νίκη για… χίλιους λόγους.

Το ζήτημα είναι να μην κάνουν ξανά τα λάθη που τους τη στέρησαν πριν περίπου δύο εβδομάδες στο ΟΑΚΑ. Και ένα από τα βασικά λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός ήταν οι στατικές φάσεις. Δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης από μία τέτοια η ομάδα του Πειραιά, ενώ δέχτηκε γκολ και από την ΑΕΛ από μία άλλη στατική φάση. Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ τον απείλησε κι άλλες φορές πέρα από το γκολ και ο Ολυμπιακός είχε όλο το χρόνο να "διαβάσει" αυτό το πρόβλημα και να το βελτιώσει.

Το βράδυ στο "Γ. Καραϊσκάκης θα φανεί αν ο Ολυμπιακός πήρε το μάθημα του και αν βελτιώθηκε στις στατικές φάσεις. Είναι όμως ένα κομβικό σημείο για να πάρει τον αγώνα με την ΑΕΚ. Όπως φυσικά κομβικά είναι και τα άκρα και γι' αυτό προβληματίζεται ο Πέδρο Μαρτίνς για τους εξτρέμ που θα χρησιμοποιήσει.