Ολυμπιακός: Πάντα θα έχει τον τρόπο με την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός, ο οποίος περιμένει πώς και πώς να πάρει ό,τι στέρησε ο ίδιος από τον εαυτό του στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, θα είναι πάντα το φαβορί στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός: Πάντα θα έχει τον τρόπο με την ΑΕΚ

Τη στιγμή που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα βρίσκεται διασωληνωμένος, λόγω των αδιανόητα κακών χειρισμών των αρμοδίων (όποιος αναγνωρίζει τον εαυτό του στον απροσδιόριστο... προσδιορισμό της λέξης, έχει μερίδιο ευθύνης για την κατάντια), οι επαγγελματίες ετοιμάζονται να ξαναμπούν στα γήπεδα.

Και τι πιο ωραίο στην αυγή του 2021 το πρόγραμμα του λαοφιλέστερου αθλήματος στη χώρα μας να περιλαμβάνει ένα παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στην ΑΕΚ. Οι φίλοι των δύο ομάδων, που παραμένουν «κλειδωμένοι» έξω από τα γήπεδα, αδημονούν για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Για συγκεκριμένους, αλλά διαφορετικούς λόγους.

Η παρουσία του Μανόλο Χιμένεθ για τέταρτη φορά στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο αρκεί για να προσθέσει επιπλέον κίνητρο και στις δύο πλευρές. Στη μεν ΑΕΚ που φιλοδοξεί να αφήσει πίσω της τις κακές εμφανίσεις και τα ανάλογα αποτελέσματα που τη διατηρούν μακριά από την κορυφή και δέσμια της εσωστρέφειας και για τον Ολυμπιακό που θα αντιμετωπίσει κάτι άγνωστο από αυτό που ήξερε έως τώρα, αλλά θα θέλει κι αυτό να το κερδίσει...

Και όλες οι συγκυρίες είναι με το μέρος του. Ο προπονητής. Ο Πέδρο Μαρτίνς σε 78 παιχνίδια πρωταθλήματος στην Ελλάδα έχει ηττηθεί μόλις τέσσερις φορές, καμία από την ΑΕΚ. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός με τον Πορτογάλο στον πάγκο του πάντα βρίσκει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει απέναντι στην «Ένωση». Θυμηθείτε τον άθλιο Ολυμπιακό του πρώτου ημιχρόνου στο παιχνίδι της 17ης Φεβρουαρίου του 2019 πώς μεταμορφώθηκε στην επανάληψη, μετατρέποντας το 0-1 σε 4-1. Πώς προετοίμασε και παρουσίασε την ομάδα στον φετινό με τα περσινά ρόστερ τελικό-παρωδία (με όσα είχαν προηγηθεί) για την ανάδειξη του κυπελλούχου.

Να επεκτείνουμε και σε άλλα παιχνίδια. Πέρυσι τον Ιούνιο ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ για να εξασφαλίσει μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος των πλέι οφ. Με δύο γκολ των Ελ Αραμπί και Καμαρά στο πρώτο ημίχρονο «καθάρισε» το παιχνίδι, το οποίο βάσει εικόνας και ευκαιριών τελείωσε με το άκρως τιμητικό για την ΑΕΚ 1-2. Ακόμα και στο τελευταίο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, όπου όλα είχαν κριθεί, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν μέσα στο γήπεδο ακόμη ένα ποδοσφαιρικό πάρτι, που προηγήθηκε της φιέστας για την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος στην Ιστορία τους.

Στα βασικά αβαντάζ του Ολυμπιακού έναντι της ΑΕΚ (βαθμολογική διαφορά, έδρα, τρία χρόνια ίδιος προπονητής, άρα και καλύτερη συνοχή της ομάδας κ.λπ.) έχει προστεθεί και το ψυχολογικό από τα οκτώ τελευταία αήττητα «ερυθρόλευκα» παιχνίδια, στα οποία η ΑΕΚ... πανηγυρίζει την ισοπαλία. Όπως φέτος στο πρόσφατο και εξ αναβολής ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ (1-1), όπως πέρυσι στο 0-0 της κανονικής περιόδου, όπως στο οκτωβριανό ματς του 2018, με την αλήστου μνήμης χαμένη ευκαιρία του Γιάννη Φετφατζίδη στις καθυστερήσεις, δευτερόλεπτα μετά την ισοφάριση της ΑΕΚ (1-1).

Ο αγώνας της Κυριακής (2/1) και κάθε αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων έχει φαβορί και είναι το ίδιο για τις δύο ομάδες: ο Ολυμπιακός, ο οποίος περιμένει πώς και πώς να πάρει ό,τι στέρησε ο ίδιος από τον εαυτό του στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

* Το 2020 έφυγε και αφήνει πίσω του συντρίμμια σε πολλούς τομείς της ζωής. Πολλοί θα κληθούν να ορθοποδήσουν μέσα σε ένα περιβάλλον διαμορφωμένο από πρωτόγνωρες και εις βάρος του ανθρώπινου είδους συνθήκες. Ψυχραιμία, υγεία και αλληλεγγύη οι ευχές μας για το 2021. Καλή χρονιά!